Τα εξαιρετικά επιτεύγματά της Serena Williams στο τένις, την έβαλαν στο υψηλότερο βάθρο και ενέπνευσαν μια νεότερη γενιά γυναικών αθλητριών. Η θερμή υποστήριξή της σε γυναίκες που νιώθουν άβολα με το σώμα τους είναι αυτό που θα αφήσει έναν αιώνιο αντίκτυπο. Συγκεντρώσαμε τα πιο εμπνευσμένα της body positivity quotes που θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο όμορφα με το σώμα σου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Serena Williams εξήγησε πως το να είσαι γυναίκα στον αθλητισμό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. “Νομίζω ότι ούσα γυναίκα και δη έγχρωμη, έχω να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα στην κοινωνία”, δηλώνει η ίδια.

Πολύ Δυνατό Σώμα

“Δεν είναι πάντα εύκολο να παίζεις σε τουρνουά και να ακούς κάποιον να σχολιάζει ότι το σώμα σου είναι πολύ δυνατό. Νομίζω ότι η κάθε εμπειρία σε κάνει πιο δυνατό. Δεν αφήνω τίποτα και κανέναν να με ρίξει.”

Κάθε σώμα είναι όμορφο

“Θέλω οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι είναι εντάξει. Οποιοδήποτε μέγεθος και να έχεις, είσαι όμορφη εσωτερικά και εξωτερικά. Ο καθένας λέει τι είναι όμορφο και τι όχι και αυτό δεν είναι σωστό.”

Συνειδητοποιώντας τη δυναμική του σώματός της

“Κάποτε δεν ένιωθα πολύ ωραία για το σώμα μου γιατί αισθανόμουν ότι παραήμουν δυνατή. Έπρεπε να πάρω λίγο χρόνο και να σκεφτώ “Ποιος λέει ότι είμαι παραείμαι δυνατή; Αυτό το σώμα μου έχει επιτρέψει να είμαι μία τόσο σπουδαία παίκτρια.”

Δεν υπάρχει ένα κατάλληλο σώμα για να κερδίζεις

Γενικά, οι παίκτριες του τένις δεν έμοιαζαν με μένα. Ειδικά οι καλύτερες παίκτριες ή οποιοσδήποτε έχει κερδίσει Grand Slam δεν είχε καμία σχέση με μένα. Οπότε σκέφτηκα: μπορώ να κερδίσω δείχνοντας έτσι; Μπορώ να αποδώσω δείχνοντας έτσι; Και αυτό ήταν κάτι που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μπορώ.

 

Κατανοώντας τη δύναμη μίας έγχρωμης γυναίκας

“Έχει ειπωθεί ότι δεν ανήκω στον γυναικείο αθλητισμό – αλλά στον αντρικό – επειδή δείχνω πιο δυνατή από τις περισσότερες γυναίκες. Αλλά μαμά δεν ξέρω πώς δεν τρελάθηκες με κάθε δημοσιογράφο, πρόσωπο, εκφωνητή, hater που ήταν πολύ αδαής για να καταλάβει τη δύναμη μία μαύρης γυναίκας.”

Μαθαίνοντας να αγαπάει το σώμα της

“Για κάθε αρνητικό σχόλιο υπάρχουν 300.000 θετικά. Οι οπαδοί μου είναι εξαιρετικά υποστηρικτικοί. Μοιάζω με μία κανονική αθλήτρια, με μία κανονική γυναίκα που περπατάει στο δρόμο, μία πιο ευτραφής. Είμαι εντάξει με αυτό. Το αγαπώ αυτό. Πρέπει να είσαι οκ με τον εαυτό σου ακόμα κι αν είσαι πολύ αδύνατη ή λίγο πιο εύσωμη, σαν εμένα. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τους εμπνέω να είναι άνετοι με τον εαυτό τους. Η μητέρα μου έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, στο να μάθω δηλαδή να αγαπώ τον εαυτό μου.”

Αποδέχοντας το σώμα της

“Τα χέρια μου μπορεί να μη μοιάζουν με εκείνης της κοπέλας ή τα πόδια μου να μη μοιάζουν με κάποιας άλλης ή οι γλουτοί μου ή οτιδήποτε, εάν έχουν πρόβλημα με αυτό τους κοιτάω στα μάτια και τους λέω: εάν δεν σου αρέσει, δεν θέλω να σου αρέσει. Δεν σου ζητώ να σου αρέσει. Μου αρέσει και με αγαπάω και υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που τους αρέσω και τους αρέσει ο εαυτός τους και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με άτομα που σκέφτονται τόσο αρνητικά.”

Συγκρίνοντας τον εαυτό της με την αδερφή της Venus

Η ετεροθαλής αδερφή της της έμαθε να αγαπάει το σώμα της, αντί να το συγκρίνει με την Venus. “Ήμουν πολύ ζορισμένη όταν μου είπε: Ξέρεις, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Εσύ δεν είσαι ούτε πρόκειται να γίνεις η Venus. Ποτέ δεν θα είσαι τόσο λεπτή όσο εκείνη και είναι οκ. Ούτε θα γίνεις ποτέ τόσο ψηλή όσο εκείνη και αυτό είναι οκ. Δεν τρέχει τίποτα κακό με αυτό. Έχεις ένα όμορφο σώμα. Έχεις ένα όμορφο πρόσωπο.”

Η Serena για το Brand της “Serena”

Κανένας στον κόσμο δεν είναι ίδιος. Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες. Διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όλοι πρέπει να φανερώσουμε τις προσωπικότητές μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να διαθέτω διαφορετικά μεγέθη για όλους ώστε να μπορούν να νιώθουν δυνατοί, με αυτοπεποίθηση και σέξι.”

featured photo: www.nbcnews.co