Ίσως να έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως τις περιόδους με το μεγαλύτερο άγχος, πάντοτε κάτι σε ενοχλεί και στο τριχωτό της κεφαλής σου. Είτε αυτό είναι η λιπαρότητα, είτε ο έντονος κνησμός. Ίσως όμως μέχρι σήμερα να μην είχες συνειδητοποιήσει τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

To στρες εκκρίνει ορμόνες που επηρεάζουν άμεσα τους θύλακες της τρίχας

Έτσι, μπορεί οι ορμόνες αυτές να κάνουν τα μαλλιά σου απευθείας πιο λιπαρά ή ολόκληρο το κεφάλι σου να ξεφλουδίζει ή να σε φαγουρίζει. Δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί μία τέτοια αντίδραση, καθώς οφείλεται κυρίως στη δράση των ορμονών. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λύσεις για το τι μπορείς να κάνεις ώστε να απαλλαχθείς από τέτοιου είδους συμπτώματα.

Πρόσεξε τι τρως

Εδώ χρειάζεται να καταναλώνεις τροφές με υψηλή θρεπτική αξία, έτσι ώστε και οι ορμόνες που παράγουν να είναι το ίδιο ωφέλιμες. Ξεκίνα λοιπόν να βάζεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αντίστοιχα, προσπάθησε να αποφεύγεις όσο γίνεται το κόκκινο κρέας, την καφεΐνη ή τη ζάχαρη στη διατροφή σου.

Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές

Συνηθώς ένα άμεσο αποτέλεσμα του συσσωρευμένου άγχους είναι η απώλεια της σωστής αναπνοής. Είναι πλέον σίγουρο ότι τις μέρες που πιέζεσαι περισσότερο, δεν αναπνέεις σωστά. Προσπάθησε λοιπόν να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές, να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου πλαίσια. Έτσι θα βρουν την αντίστοιχη ηρεμία και οι ορμόνες του οργανισμού.

Φρόντισε περισσότερο τη ρουτίνα των μαλλιών σου

Όπως είπαμε, το άγχος μπορεί να προκαλέσει την λιπαρότητα, ακόμη και την έντονη τριχόπτωση. Αφού λοιπόν έχεις τακτοποιήσει τα “μέσα” σου με τις παραπάνω συμβουλές, η προσοχή σου θα πρέπει να στραφεί στα μαλλιά σου. Ρώτησε έναν ειδικό και προτίμησε μία σειρά περιποίησης μαλλιών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Προτίμησε τα σαμπουάν με μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις σωστά με κάποιο conditioner ή λαδάκι.

featured image: @tequila