Πώς θα μάθεις να ακολουθείς το ένστικτο σου

Πώς θα μάθεις να ακολουθείς το ένστικτο σου

Σύμφωνα με τους Σαμάνους

Το ένστικτο πολλές φορές είναι αυτό που μας προτείνουν οι άλλοι να ακολουθήσουμε. Αυτό που μας κρατάει πίσω είναι η αβεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα μας οδηγήσει στη σωστή απόφαση. Θέλει θάρρος και καθαρό μυαλό για να σιγουρευτείς τι πρέπει να κάνεις. Όλοι έχουμε την έκτη αίσθηση αρκεί να την καλλιεργήσουμε. Και οι τρόποι είναι οι εξής, σύμφωνα με τις Colleen McCann (στιλίστρια και οπαδό του Σαμανισμού) και Eva Gajzer (πρώην σύμβουλο μόδας, ιδρύτρια του ONENESS) οι οποίες μίλησαν στο The Coveteur.

1. Κάνε διαλογισμό και δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Τα πλεονεκτήματα του διαλογισμού είναι πολλά. Μαζί με τη μείωση του άγχους ταυτόχρονα αυξάνει και τα επίπεδα συγκέντρωσης. Ακόμα και δέκα λεπτά την ημέρα μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου, αναφέρει η Colleen McCann. Οι σωστές αναπνοές θα σε βοηθήσουν να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Η διαίσθηση σιγά-σιγά καλλιεργείται.

2. Ενεργοποιήσου

Είναι κάτι σαν το διαλογισμό με τη διαφορά ότι εδώ δεν προσπαθείς να χαλαρώσεις, αλλά είσαι σε εγρήγορση και συγχρονισμένη με όσα συμβαίνουν γύρω σου. Μπορείς να το κάνεις ακούγοντας μουσική ή σε πλήρη ησυχία, αυτό εξαρτάται από εσένα. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου μια ιδανική εικόνα: Σκέψου πως θέλεις να είναι η επόμενή σου δουλειά, το σπίτι των ονείρων σου ή πως ιδανικά θα έβλεπες τον εαυτό σου σε δυο χρόνια από τώρα. Τι νιώθεις; Άγχος, φόβο, ανησυχία, ενθουσιασμό;

3. Άκου το σώμα σου

Το σώμα σου και ειδικά η καρδιά, στέλνουν σημάδια που δεν πρέπει να τα αμελείς, ούτε να τα προσπερνάς. Το σώμα σου είναι πολλές φορές αυτό που θα σου δώσει την απάντηση: Ναι ή όχι σε σημαντικά ζητήματα. Όταν σκέφτεσαι να βγεις ραντεβού με τον τύπο από τη δουλειά ή το αν θα πρέπει να παραμείνεις ή όχι στην τωρινή σου δουλειά. Το σώμα σου σου απαντάει, εσύ το ακούς; Θα το νιώσεις στον κόμπο στο στομάχι, στη λογική που σε σπρώχνει στο ναι ή το όχι, στα ιδρωμένα σου χέρια, στον πονοκέφαλο που θα σε πιάσει, στο κακό σου προαίσθημα. Μην το προσπεράσεις.

4. Γύμνασε τον εσωτερικό σου κόσμο

Αυτό δεν είναι κάτι που ο Σαμανισμός έχει καταλήξει στο πώς επιτυγχάνεται, αλλά είναι και που πρέπει να δουλέψεις. Το μυαλό, το σώμα αλλά και το ένστικτο συνδέονται με νευρώνες και παράγουν ορμόνες οι οποίες δίνουν το σύνθημα για διάφορες ανάγκες του σώματος αλλά και του μυαλού μας. Έχεις στο μυαλό σου το πώς αισθάνεσαι κοιτώντας το λογαριασμό της πιστωτικής σου μετά από τις διακοπές; Το στομάχι σου δυσκολεύεται και πονάει λίγο. Νιώθεις άσχημα και αυτό το βιώνεις ολόκληρη. Το να δουλέψεις τον εσωτερικό σου κόσμο είναι αντίστοιχο όπως το να δουλεύεις τους μύες σου στο γυμναστήριο. Πρέπει να τους χρησιμοποιείς συχνά. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

5. Χρησιμοποιείσε κρυστάλλους

Είτε το εμπιστεύεσαι είτε όχι, μπορούν να γίνουν απλά η αφορμή, που θα πάρεις μια σωστή απόφαση. Μάθε ποιους κρυστάλλους χρειάζεσαι ανάλογα με τον τομέα της ζωής σου που θέλεις να βελτιώσεις.


featured image: The Coveteur
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.