Σαν άνθρωποι κάνουμε αρκετές φορές στη ζωή μας ένα μεγάλο λάθος. Μπερδεύουμε την ποιότητα με την ποσότητα. Αρκετές έρευνες αλλά και η δική μου προσωπική εμπειρία δείχνουν πως αυτό δε μας βγαίνει σχεδόν ποτέ σε καλό. Το να προσπαθείς να δουλεύεις υπερωρίες, ή αν θέλεις να στο θέσω αλλιώς, το να διαβάζεις μέχρι το πρωί πολλές φορές όχι μόνο δεν είναι αποδοτικό αλλά καταλήγει και να σε εξουθενώνει. Ήρθε η ώρα να αλλάξεις την τακτική σου και να επικεντρωθείς περισσότερο στο σωστό τρόπο παρά στις παραπάνω ώρες. Μην ξεχνάς πως τα πάντα θέλουν τρόπο, όχι κόπο.

Πως θα γίνεις αποδοτική χωρίς να δουλεύεις μέχρι το βράδυ
weheartit.com/entry/266353143

#1 Γίνε ξεκάθαρη

Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις μερικές φορές να επικεντρώνεσαι  στο αποτέλεσμα. Δεν έχουν σημασία οι ώρες που περνάς μπροστά από το γραφείο σου αλλά το αν θα καταφέρεις στο τέλος της ημέρας, του μήνα ή του χρόνου να πετύχεις τους στόχους σου.

#2 Σημείωσε την πρόοδό σου 

Προσπάθησε να κάνεις μια λίστα με όλα αυτά που πρέπει να κάνεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια φρόντισε να την ελέγχεις συχνά έτσι ώστε να δεις πως πηγαίνεις. Πρέπει να δουλέψεις σήμερα περισσότερες ώρες ή μπορείς και αύριο;

#3 Να είσαι ο εαυτό σου

Μην προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος. Ο καθένας δουλεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερο. Βάλε στόχο να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου και να είσαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις.

#4 Κάνε συμβόλαιο με το αφεντικό σου

Δεν έχει σημασία τι λένε οι γύρω σου ή ακόμη περισσότερο τι κάνουν οι γύρω σου. Αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι να ικανοποιείς το αφεντικό σου. Στην τελική αυτός είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίον θα πρέπει να δώσεις αναφορά στο τέλος της ημέρας. Ζήτα να σου εξηγήσει τους στόχους που έχετε αλλά και αυτά που περιμένει από εσένα.

#5 Κάνε μια ανασκόπηση

Σε αυτή τη ζωή αν κάτι πηγαίνει λάθος και βλέπεις ότι δε διορθώνεται, μάλλον θα πρέπει να το κόψεις. Αν το focus σου αλλά και οι πολλές ώρες δεν αποδίδουν τότε ίσως να βρίσκεσαι στο λάθος περιβάλλον. Ξανασκέψου το!

Δες ακόμη:7 τρόποι για να βρεις το motivation που χρειάζεσαι στη δουλειά σου

featured image: stocksy.com