Δε διάβασες τις οδηγίες πλύσης, πλένεις πρώτη φορά πουλόβερ, το ξέχασες και έριξες στο πλυντήριο το καινούργιο σου πουλόβερ. Συμβαίνουν και αυτά. Τελικά ανακάλυψες πόσο εύκολα μπορεί να μεταμορφωθεί σε βαφτιστικό. Τουλάχιστον τώρα το έμαθες και δε θα ξανακάνεις – ελπίζουμε – το ίδιο λάθος. Δείξε λίγο αγάπη στα μάλλινά σου αν θέλεις να τα φοράς ξανά και ξανά και προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι αντί για το πλυντήριο.

Αν λοιπόν σου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο και σε κρατούσε ζεστή στις βόλτες σου, μπορείς να προσπαθήσεις να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάστασή του. Ναι, υπάρχει τρόπος. Αρκεί να ακολουθήσεις τα 5 βήματα παρακάτω. Μπορεί να σου φανεί κάπως χρονοβόρα αλλά είναι εύκολη διαδικασία.

Άσε το πουλόβερ να μουλιάσει μέσα σε νερό και σαπούνι

Wikihow

Αρχικά, θα πρέπει να μουλιάσεις το πουλόβερ μέσα σε ζεστό νερό και σαπούνι-ιδανικά με baby shampoo, που θα μαλακώσει καλύτερα τις ίνες του μάλλινου. Άφησέ το τουλάχιστον για 30 λεπτά, σίγουρα όχι πάνω από δύο ώρες. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξεις ότι το σαπούνι βρίσκεται σε όλο το πουλόβερ για να μαλακώσει όλο το μάλλινο και θα διευκολυνθεί η διαδικασία της επαναφοράς στην αρχική του μορφή.

Βγάζεις και στύβεις πολύ απαλά

Kuychiknitwear

Όταν θα βγάλεις το πουλόβερ από το νερό, θα πρέπει πολύ απαλά χωρίς δύναμη να ο στύψεις να φύγει η υπερβολική ποσότητα νερού. Πρόσεξε να μη το σφίξεις πολύ ή το στριφογυρίσεις.

Τύλιξε το μέσα σε μία πετσέτα

 
Purecollection

Ύστερα, πάρε μία στεγνή πετσέτα, τοποθέτησε και τύλιξε το πουλόβερ μέσα σε αυτή ώστε να απορροφήσει όση περισσότερη υγρασία έχει μείνει. Πρέπει το ρούχο να είναι νωπό αλλά όχι υγρό.

Τοποθέτησε το σε μία καθαρή πετσέτα και ξεκίνα το stretching προσεχτικά

Εφόσον έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα απαραίτητα βήματα, έχει προετοιμαστεί το πουλόβερ κατάλληλα για να μπορεί να επανέλθει. Τώρα, λοιπόν, είναι ώρα να ξεκινήσεις να τεντώνεις το πουλόβερ για να ανοίξει και να μεγαλώσει. Οι κινήσεις βέβαια πρέπει να είναι ήρεμες και καθόλου απότομες. Θα χρειαστεί να επαναλάβεις αρκετές φορές.

Το αφήνεις να στεγνώσει φυσικά

Hexperformance

Στο τέλος της διαδικασίας, θα αφήσεις το μάλλινο να στεγνώσει φυσικά, σε καμία περίπτωση σε στεγνωτήριο. Μπορείς να συνεχίσεις για λίγο το stretching ενώ στεγνώνει αν νομίζεις ότι δεν έχει βρει την αρχική μορφή του. Με προσοχή πάντα να μην χάσει τη φόρμα του και ξεχειλώσει.

Δες ακόμα:

5 tips για να φορέσεις το πουλόβερ γύρω από τους ώμους, όπως τα κορίτσια του street style


featured image: Allure