Αν βρίσκεσαι σε σχέση και το να χωρίσεις είναι μία μόνιμη σκέψη μέσα στη μέρα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για το δυσκολότερο κομμάτι: Το να πεις σε κάποιον που νοιάζεσαι πάρα πολύ κάτι που θα τον πληγώσει αναπόφευκτα. Υπάρχει άραγε κάποιος σωστός τρόπος να χωρίσεις κάποιον που νοιάζεσαι; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να διαχειριστείς έναν χωρισμό. Υπάρχουν ωστόσο κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική σχετικά με το πότε και το πού θα κάνεις τη συζήτηση σχετικά με τη σχέση σας. 

Το πιο σημαντικό λάθος που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί είναι το να εξαφανιστείς χωρίς καν να αναφέρεις ότι θέλεις να χωρίσετε. 

Αν ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές ώστε η σχέση σου να τελειώσει με τον καλύτερο πιθανό τρόπο. 

Μπες στη θέση του 

Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις το πότε και το πού θα ξεκινήσεις τη συζήτηση για τον χωρισμό, το πρώτο βήμα είναι να μπεις στη θέση του. Εσύ τι θα ήθελες και τι θα περίμενες; Να είσαι ειλικρινής! Αν η απάντηση είναι ότι θέλεις να ξέρεις την αλήθεια, τότε ακολούθησε αυτόν τον τρόπο. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι μία δύσκολη συζήτηση. Είναι όμως μία συζήτηση που πρέπει να γίνει. Σκέψου για άλλη μία φορά πώς θα ήθελες εσύ να σου συμπεριφερθούν. Σεβάσου το άτομο που έχεις απέναντί σου. 

Μη ρίχνεις το φταίξιμο σε κανέναν από τους δύο

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσες να κάνεις είναι το να ρίξεις την ευθύνη σε κάποιον κατά τη διάρκεια του χωρισμού. Είναι καλύτερο το να χρησιμοποιείς το πρώτο πρόσωπο όταν η συζήτηση δυσκολεύει. Δεν χρειάζεται βέβαια να μπεις σε λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους που σε οδήγησαν στο χωρισμό. 

Βρες το κατάλληλο μέρος

Το μέρος που θα επιλέξεις  να κάνεις τη συζήτηση έχει μεγάλη σημασία. Από το αν ο σύντροφός σου θα αισθάνεται άνετα μέχρι και το πώς θα αντιδράσει. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτικότητα. Με το να έχεις λιγότερη ιδιωτικότητα το μόνο που μπορείς να κερδίσεις είναι το να κρατήσεις τα πάντα υπό έλεγχο.

Μία αρκετά καλή ιδέα θα ήταν να επιλέξεις το σπίτι, αν και έτσι θα είναι πιο δύσκολη η συζήτηση. Μιας και έτσι ο σύντροφος σου θα μπορεί να φωνάξει, να αντιδράσει έντονα ή και να σηκωθεί να φύγει απότομα. 

Απόφυγε τα ψέματα 

Το να μην πεις όλη την αλήθεια είναι επιτρεπτό, αλλά το να πεις ψέματα δε θα βγάλει πουθενά. Δε χρειάζεται να είσαι και αγενής. Αν ο σύντροφός σου χρειάζεται εξηγήσεις, μπορείς να πεις μια-δυο λόγους χωρίς να μπεις σε πολλές λεπτομέρειες. 

Βάλε κάποια όρια 

Αφού η απόφαση του χωρισμού έχει παρθεί, επόμενο είναι να μπουν κάποια όρια. Αν έχετε κάποια κοινή εκδήλωση που θα πρέπει να παραβρεθείτε, συζητήστε ποιος από τους δύο θα πάει. Θα πρέπει όμως να αποφευχθεί η σωματική επαφή. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι το σεξ μετά το χωρισμό. 

Μην παίρνεις την ευθύνη για τα πάντα

Το ότι κάποιος θα πληγωθεί είναι σίγουρο. Αλλά θα πρέπει να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από την κατάσταση. 

Να μην ξεχάσεις ότι πάνω από όλα θα πρέπει να βάλεις τη δική σου ψυχική υγεία. Είναι δύσκολο, αλλά ένα πράγμα που θα πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι χωρίζεις πρώτα από όλα (μουσική μυστηρίου)… για σένα. 


Πηγή: mydomaine.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Thought Catalog