Μήπως η μέρα σου μετά τη δουλειά πάει κάπως έτσι;

Μπαίνεις στο σπίτι, βγάζεις αμέσως το σουτιέν σου, φοράς τα πιο άνετα ρούχα που έχεις και αφού καθίσεις μπροστά στην τηλεόραση, παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω. Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη. Θα σου μιλήσω ειλικρινά, κάθε όνειρό μου να αδράξω την μέρα μετά τη δουλειά βάζοντας πλυντήριο και μαγειρεύοντας  πεντανόστιμα και ευπαρουσίαστα πιάτα για να ανεβάσω αμέσως στο Instagram, ναυαγούν κάθε φορά. 

Ποια είναι η λύση; Βελτίωσε την ρουτίνα σου μετά τη δουλειά. Ήρθε η ώρα να οργανώσεις την καθημερινότητα σου και να σταματήσεις να αγχώνεσαι.

Βήμα 1ο: Όλα πρέπει να είναι στη θέση τους

Είτε αφήσεις τα κλειδιά σου σε ένα συγκεκριμένο μέρος, είτε τα πετάξεις κάπου μέσα στο σπίτι θα κάνεις ακριβώς τον ίδιο κόπο. Γιατί λοιπόν να ψάχνεις κάθε πρωί μέσα στον πανικό τα κλειδιά σου; Δεν είναι καλύτερο να βρίσκονται όλα στη θέση τους  όταν επιστρέφεις στο σπίτι;

Βήμα 2ο: Υιοθέτησε υγιεινές συνήθειες 

Σημασία δεν έχουν οι υγιεινές συνταγές που έχεις αποθηκευμένες, αλλά το ότι γυρνάς σπίτι από τη δουλειά κουρασμένη και καταλήγεις να τρως πατατάκια στον καναπέ. Όταν κάνεις τη λίστα για το super market, σημείωσε και μερικά υγιεινά σνακ που μπορείς να παίρνεις μαζί σου. Πασπάλισε λίγη κανέλα σε φέτες από μήλα ή φάε μία μπάρα δημητριακών γεμάτη πρωτεΐνη. 

Βήμα 3ο: Χαλάρωσε φροντίζοντας τον εαυτό σου

Αν γυρίζεις στο σπίτι μετά από μία αγχωτική μέρα και το μόνο που θέλεις είναι να έχεις μία παραγωγική νύχτα, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι να χαλαρώσεις. Πάρε τηλέφωνο κάποιον φίλο ή πήγαινε βόλτα τον σκύλο σου. Ο στόχος είναι να χαλαρώσεις χωρίς απαραίτητα να περάσεις όλη την υπόλοιπη μέρα στο κρεβάτι σου. Ταυτόχρονα όμως να γεμίζεις και τις μπαταρίες σου. 

Βήμα 4ο: Ετοίμασε τον εαυτό σου για μία αυριανή επιτυχία

Αν κρατούσα 1 ευρώ για κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι με τα παπούτσια στο χέρι και τα κοσμήματα στην τσάντα για να τα βάλω μετά, δεν θα χρειαζόταν να δουλέψω. Δέκα λεπτά πριν κοιμηθείς ετοίμασε τα ρούχα σου για την επόμενη μέρα, ετοίμασε το φαγητό που πρέπει να πάρεις μαζί σου στη δουλειά και βάλε το ξυπνητήρι σου ακριβώς την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις (όχι την ώρα που θα βόλευε να πατήσεις 5 φορές την αναβολή).

Πηγή: theeverygirl.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: verywellmind.com