Το οτι είμαι fashion blogger δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρω τι να φορέσω. Ουσιαστικά, σε κάθε εποχή υπάρχει ένα διάστημα που δεν έχω έμπνευση και καταλήγω να φοράω τα ίδια πέντε κομμάτια. Για αυτό ανέπτυξα ένα σύστημα για να ανανεώσω τη γκαρνταρόμπα μου και να δημιουργήσω νέα σύνολα χωρίς να ξοδέψω ούτε ευρώ.

featured-triple-your-winter-wardrobe-darling-e1483236474345-1

ΈΝΑ: Κατέγραψε τα ρούχα που έχεις. 

Δες το έτσι: το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα δεν είναι μόνο για την άνοιξη. Κάθε εποχή είναι ιδανική για να ξεκαθαρίσεις τι έχεις στα ράφια σου και να τα καταγράψεις. Ακόμη και μετά απο μερικούς μήνες είναι πιθανό να ξεχάσεις οτι έχεις κάποια ρούχα και έτσι να καταλήξεις να μην τα έχεις φορέσει και να μην τα θυμάσαι καν όταν ντύνεσαι.

Αν είσαι των λεπτομερειών, οργάνωσε τα σε κατηγορίες ξεκινώντας απο ρούχα και φτάνοντας στα εσώρουχα.

ΔΥΟ: Ξεκαθάρισε και δώρισε.

Τώρα είναι η ώρα για να ξεκαθαρίσεις αυτά που θα δεν θα φορέσεις σίγουρα απο αυτά που ίσως φορέσεις και εκείνα που θα κρατήσεις 100%. Και μη διστάσεις να είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου. Είναι καλύτερο να έχεις χώρο στη ντουλάπα σου παρά στοίβες απο ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ ξανά.

Βάλε αμέσως ο,τι δεν θα φορέσεις ξανά σε σακούλες και δώρισε τα στο κοντινότερο φιλανθρωπικό κέντρο. Όσον αφορά αυτά που ‘ίσως’ φορέσεις, καλύτερα να το σκεφτείς μια μέρα. Δώσε τον εαυτό σου το χρόνο να μη πάρει γρήγορες αποφάσεις. Μετά, είτε πρόσθεσε τα στη ντουλάπα σου ή στη στοίβα με όσα δωρίσεις το επόμενο πρωινό.

Είναι καλύτερο να έχεις χώρο στη ντουλάπα σου παρά στοίβες απο ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ ξανά. 

ΤΡΙΑ: Τοποθέτησε τα σε σημείο που φαίνονται.

Έχουμε επισήμως καταλήξει σε αυτά που θα κρατήσεις. Αλλά βάζοντας τα όλα ξανά πίσω δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ρουτίνας που είχες να αντιμετωπίσεις. Για αυτό, η δημιουργικότητα και η διακόσμηση μπαίνουν στο παιχνίδι.

Τοποθετώντας διάφορα κομμάτια σε σημείο που τα βλέπεις, θα σου προσφέρει καθημερινή έμπνευση και θα σου υπενθυμίζει τι έχεις ανακαλύψει πρόσφατα. Ορίστε μερικές ιδέες που για DIY κρεμάστρες που θα σε βοηθήσουν: http://www.apartmenttherapy.com/diy-clothing-rack-212121

ΤΕΣΣΕΡΑ: Εναλλαγή.

Το τελικό βήμα για να διατηρήσεις τη ντουλάπα σου ανανεωμένη και να τριπλασιάσεις τις επιλογές σου είναι να εναλλάσσεις τα κομμάτια που έχεις σε κοινή θεα. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου κάθε δυο εβδομάδες για να ανανεώσεις τα κομμάτια που έχεις στην κρεμάστρα σου. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις μια συνεχή ροή απο ρούχα για να τα συνδυάσεις μεταξύ τους ή να προσθέσεις το ένα πάνω απο το άλλο. Και αν σε κάποιο σημείο βαρεθείς , μια ματιά στο Pinterest θα σε βοηθήσει!

Ποια είναι τα tips σου για να διατηρείς τη ντουλάπα σου ανανεωμένη καθώς αλλάζουν οι εποχές;

mages by Alex Ry; via Monica Friese