”Έλα μωρέ σκέψου κάτι άλλο, σιγά το δύσκολο!” Αυτή η φράση «βασανιστήριο» ίσως να είναι η πιο αφιλτράριστη και η πιο κλισέ συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς όταν οι σκέψεις σου επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Προφανώς και δεν επιλέγεις να τον/την σκέφτεσαι επί 24ώρου βάσης! Προφανώς και θέλεις να νιώθεις λειτουργικός στη ζωή σου αλλά όσο και αν το προσπαθείς, ορισμένες φορές δεν λέει να συμβεί με τίποτα!

Η αλήθεια να λέγεται! Δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό ξόρκι» που θα εκτελέσεις και θα καταφέρεις να σβήσεις μια για πάντα το ‘’κολληματάκι’’ από το μυαλό σου! Υπάρχουν όμως λύσεις και αυτό που μάλλον αγνοείς είναι τον τρόπο για να το πετύχεις. Τι κάνεις στη περίπτωση λοιπόν που θέλεις να συνεχίσει να κυλάει ο χρόνος κανονικά, σταματώντας μόνο τις σκέψεις σου για εκείνο το πρόσωπο που σου έχει πάρει τα μυαλά; Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα μπορούσες να αρχίσεις το ποτό, ποιος είναι όμως για να αυτοκαταστρέφεται τώρα; Give me some better choices θα μου πεις και θα στις δώσω ευθύς αμέσως!

Ξεκίνα απο το πιο βασικό: Τι είδους επαφή διατηρείς με το «κολληματάκι»;

Φαντάζομαι γνωρίζεις ήδη πως με το να ψάχνεις αφορμές για να τον βλέπεις ή να της μιλάς δεν πρόκειται να αλλάξεις κάποια κατάσταση. Εάν δεν σταματήσεις με κάποιον τρόπο να επιδιώκεις επαφή, είτε επρόκειτο για κοινά στέκια, είτε για chat, είτε ακόμα και για τηλεφωνική επικοινωνία, τότε οι σκέψεις σου πολύ φοβάμαι πως δύσκολα θα μπορέσουν να διώξουν το ”κολληματάκι” μακριά σου!

Μπορεί να νιώθεις εξαιρετικά όμορφα όταν μιλάς με εκείνον. Μπορεί ακόμη να πιστεύεις πως βρήκες έναν άνθρωπο με κοινές αναζητήσεις και ιδιοσυγκρασία. Για κάποιον λόγο όμως αυτή η έλξη, η χημεία ή όπως αλλιώς θες να την ονομάσεις, χρειάζεται να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατό. Πιάνεις λοιπόν τον εαυτό σου να φάσκει και ύστερα να αντιφάσκει. Να συγκρατείτε και λίγο αργότερα να παραφέρεται. Νιώθεις πως βρίσκεσαι στο πουθενά! Στη μέση του πουθενά όμως θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις τα θέλω σου και όλα εκείνα που οδηγούν τις σκέψεις σου σε αυτό το πρόσωπο. Πως θα το κάνεις; Παρακάτω σου έχω την λύση!

  • Ενδυνάμωσε την ιδέα πως είναι καλύτερο να παραμείνετε φίλοι με ερωτικά συναισθήματα

Πιθανόν να ακούγεται δυσάρεστο αλλά το να στηρίξεις την ιδέα ενός πλατωνικού μέλλοντος με το πρόσωπο που αδυνατείς να βγάλεις από το μυαλό σου είναι ζωτικής σημασίας για να τον/την ξεπεράσεις! Ο Δρ. Martha Tara Lee, κλινικός σεξολόγος και ιδρυτής του Eros Coaching, υποστηρίζει τον κανόνα των «17 δευτερολέπτων»! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 17 δευτερόλεπτα θετικής απεικόνισης και 3 ερωτοαπαντήσεις για να αλλάξει η νοοτροπία σου απέναντι στο ‘’κολληματάκι’’ σου μια για πάντα!

Let’s do it!

  • Πως θα έμοιαζε το παρόν και το μέλλον χωρίς αυτό το πρόσωπο;
  • Τι είδους γνωριμίες (φιλικές και ερωτικές) διατίθεσαι να επιτρέψεις στη ζωή σου να προκύψουν στο εξής;
  • Tι έμαθες από το συγκεκριμένο πρόσωπο για τα θέλω σου και για τον εαυτό σου;

Mην το καθυστερείς, ξεκίνα να δίνεις τις δικές σου απαντήσεις! Θα σε βοηθήσει στα αλήθεια πολύ! Σε άλλα νέα, επανεξέτασε το ενδεχόμενο του να παραμείνετε φίλοι και αναρωτήσου γιατί επιμένεις να θές να σκέφτεσαι λιγότερο αυτό το πρόσωπο! Εάν δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις στοιχηματίζω πως αυτή τη στιγμή δεν θα βρισκόσουν εδώ! Το πιο πιθανό λοιπόν είναι εάν ήσασταν μαζί να είχατε καταλήξει αργά ή γρήγορα στο χωρισμό. Η μπορεί αυτή να είναι η πιο βολική εκδοχή της όλης ιστορίας, την οποία όμως καλό θα ήταν να μην παραβλέψεις γιατί ακόμη και αν πιστεύεις πως μαζί θα κάνατε το ‘’τέλειο ματσάρισμα’’, σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη λόγοι για να πιστέψεις στο αντίθετο!

  • Αντιμετώπισε τα συναισθήματά σου

Μαζί με τον οραματισμό σου για ένα νέο μέλλον, θυμήσου να μην παραμελείς τα όσα νιώθεις, ακόμη και τα όχι τόσο ευχάριστα! Είναι ωφέλιμο να αισθάνεσαι μέρος μιας διαδικασίας επούλωσης, από το να βρίσκεσαι μονίμως σε καταστολή και αποφυγή των όσων βιώνεις! Ο χρόνος για να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου είναι και το πιο κρίσιμο σημείο της όλης μετάβασης. Επέτρεψε στον εαυτό σου να αισθανθεί λυπημένος και έχε υπόψιν σου πως κάθε μορφής απώλεια είναι μια καινούρια αλλαγή! Άν αναζητάς λοιπόν την ευτυχία τότε σίγουρα θα γνωρίζεις πως οι αλλαγές είναι και αυτές μέρος της όλης διαδικασίας της! Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις θα μου πεις και θα σου πω πως δεν έχεις και άδικο! Παρακάτω όμως σου έχω την λύση και σε αυτό!

  • Ελάττωσε τον χρόνο που αφιερώνεις στα social media

‘Ισως να είσαι και εσύ ένα απο τα πρόσωπα που επιλέγει να περνάει πολύ περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνική δικτύωσης απο όσο θα έπρεπε! Και αν το «κόλλημα» σου συμπεριφέρεται τοιουτοτρόπως, τότε στη παρούσα φάση αυτός είναι και ένας απο τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους δεν καταφέρνεις να ξεκολλήσεις!

Η ικανότητα του να έρχεσαι διαδικτυακά σε επαφή με τις ζωές των φίλων ασφαλώς και είναι έως ένα βαθμό «ευλογία», η οποία πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε «κατάρα» εάν το πρόσωπο το οποίο πασχίζεις να ξεχάσεις κάνει τα πάντα για το αντίθετο! Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτή την ιντερνετική παγίδα σε μια αθέμιτη διαμονή των σκέψεών σου στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Το μόνο που θα χρειαστεί λοιπόν είναι να αγνοήσεις την οποιαδήποτε δημοσίευση και στη χειρότερη εάν νιώθεις πως ούτε αυτό βοηθάει, τότε ακόλουθα τη λιγότερο αμφιλεγόμενη διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει την ”σίγαση” της επαφής του/της!

  • Κάτι παραπάνω απο φίλοι, κάτι λιγότερο απο ζευγάρι

Μπορείς να σταθείς κάπου στη μέση; Ξέρω πως η πλειοψηφία απέτυχε πανηγυρικά σε αυτό! Και λοιπόν; Γιατί να μην είσαι εσύ το πρόσωπο που θα κάνει την διαφορά και θα αδιαφορήσει για τις ταμπέλες; Καλά θα κάνεις να επικεντρωθείς στο πόσο τυχερός και τυχερή είσαι που γνώρισες αυτό το πρόσωπο και ας ήταν το κόστος λίγο αργότερα να πόνεσες, να προβληματίστηκες ακόμη και να μπήκες σε μια διαδικασία αναζήτησης με τον εαυτό σου! Για κάποιον λόγο σου συνέβη και αν θες να το δούμε και λίγο πιο κυνικά ίσως αυτό το πρόσωπο να γίνει μελλοντικά μια εξαιρετική προσθήκη στο «πλήρωμά» σου!

Αφαίρεσε για λίγο τον ρομαντισμό από αυτή την ιστορία και αν είσαι από τους θαρραλέους, τόλμα να κάνεις την απουσία του να διαρκέσει για πολύ! Μην ξεχνάς άλλωστε πως η φιλία μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνει πολύ πιο σημαντική από ένα ακόμη φλερτ της σειράς που δεν επέτρεψαν οι συγκυρίες να αναπτυχθεί σε love story!

Γιατί και οι φιλίες κρύβουν love stories και μάλιστα πολλές φορές από τα πιο δυνατά

Εάν ένας αναπάντεχος έρωτας σου χτύπησε την πόρτα και εσύ δεν λες να την κλείσεις με τίποτα, τότε good luck! Μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά θα καταλήξω στο συμπέρασμα πως μάλλον θέλεις και τα παθαίνεις! Φρόντισε μόνο να γνωρίζεις πως όσο ζόρικο και αν φαίνεται στην επιφάνεια το να τον/την σκέφτεσαι λιγότερο, εάν αντιμετωπίσεις προσεκτικά την αλληλεπίδρασή σας, αυτομάτως θα γίνει πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις και την όλη κατάσταση μακροπρόθεσμα!

Και για να μην ξεχνιόμαστε,  οι σκέψεις σου αφορούν αποκλειστικά εσένα! Το τι σκέφτεται ή δεν σκέφτεται το πρόσωπο που έφαγες το «κολληματάκι» its none of your business!