Λογικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα πουλόβερ σου, έχεις στο μυαλό σου πως το στεγνό καθάρισμα είναι η μόνη λύση. Και αν σου λέγαμε πως υπάρχουν και άλλοι πιο εύκολοι τρόποι να πλύνεις το αγαπημένο σου cozy πουλόβερ;

Έχε στο μυαλό σου πως όσα ρούχα θεωρητικά πρέπει να πλένονται μόνο με στεγνό καθάρισμα, μπορούν να καθαριστούν και στο σπίτι. Δοκίμασε κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

1.

Κρύο νερό με απαλό διάλυμα καθαρισμού

Βάλε το πουλόβερ σου μέσα σε νερό, αφού έχεις προσθέσει μια μικρή ποσότητα καθαριστικού. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσεις τυχόν λεκέδες. Σε περίπτωση που το ρούχο είναι μεταξωτό και super λεπτό, φρόντισε να κάνεις απαλές κινήσεις, χωρίς να το τρίβεις ή να το στρίβεις. Έτσι θα αποφύγεις το να καταστρέψεις τις ίνες του. Για να στεγνώσει, μην το κρεμάσεις, άπλώσε το πάνω στην απλώστρα ή σε μια επιφάνεια, ώστε να επιτρέπεις τη ροή αέρα χωρίς να χαλάσεις τη φόρμα του ρούχου.

3 εύκολοι τρόποι να πλύνεις το ευαίσθητο πουλόβερ σου Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι μέσα σε αυτούς
MyDomaine

2.

Ήλιος & βότκα

Αν δεις ότι το πουλόβερ σου έχει κάποιον λεκέ, κρέμασε το πουλόβερ σου στον ήλιο για λίγες ώρες για να αποβάλλει τις μυρωδιές. Αν ο ήλιος δεν είναι η λύση σου, υπάρχει και άλλη μια: Ψέκασε το πουλόβερ σου με μια δυνατή, φτηνή βότκα. Όσο παράδοξο κι αν σου φαίνεται.

3.

Dry shampoo

Ψέκασε το με dry shampoo αν θες να το φορέσεις άμεσα. Ναι, αυτό το προϊόν δεν κάνει θαύματα μόνο για τα μαλλιά σου.

featured image: StyleCaster