Ο γολγοθάς μιας γυναίκας -ή μάλλον όλων των γυναικών εκεί έξω- είναι ο χρόνος που σπαταλάει στο να επιλέξει το τι θα βάλει. Ίσως αυτός να είναι και ο ίδιος γολγοθάς με εκείνον ενός άντρα που την περιμένει να φύγουν. Πρόσφατες στατιστικές έρευνες είπαν ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται μια γυναίκα για να ετοιμαστεί αντιστοιχεί σε 17 λεπτά σε κάθε 24ωρο. Αυτό είναι ψέμα σίγουρα, βρείτε μου αυτές τις γυναίκες να το συζητήσουμε -πολιτισμένα- εδώ και τώρα.

Εγώ θέλω τουλάχιστον ένα 45λεπτο να τα βρω, να τα ταιριάξω και να τα φορέσω. Σκέψου λοιπόν, αν ανά 24 ώρες εσύ χάνεις 5 στο να κοιμάσαι, 10 στο να δουλεύεις, 3 στο να τρως και 45 λεπτά στο να ντύνεσαι. Αδικία δεν είναι;

Πως να ντυθεις μεσα σε 5 λεπτα Savoir Ville
Εδώ εγώ, η αχόρταγη που θέλει μια ντουλάπα μόνο.

Τι θα έλεγες όμως να αλλάζαμε ξαφνικά τα δεδομένα και να αντιστρέφαμε ρόλους αντρών και γυναικών; Θα σου μάθω να ντύνεσαι μέσα σε 5 λεπτά, όταν το αγόρι σου θα θέλει ένα τέταρτο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να φτιάξεις την ντουλάπα σου από την αρχή με ένα συγκεκριμένο πλάνο στο νου. Είναι πολύ εύκολο, θα το κάνουμε μαζί.

Πρέπει να ξέρεις το στυλ σου. Γνωστό και ως “θα βάλω την κλασική μου ενδυμασία” και θα εννοείς ένα τζιν, ένα πουκάμισο και μια τσάντα. Ας πούμε. Όταν θα ξέρεις τις περιστάσεις, θα μάθεις να ντύνεσαι και ανάλογα στο λεπτό. Τα συναυλιακά μου, τα της δουλειάς, του καφέ, του ραντεβού.

Οργανώσου. Μια μέση ντουλάπα χωράει 152 κομμάτια ρούχα, των οποίων φοράμε μόνο το 44%. Λίγα δεν είναι; Ειδικά αν αρχίσεις να τα συγκρίνεις με τα λεφτά που έχεις δώσει για αυτά. Αν όμως τα οργανώσεις έτσι ώστε να είναι όλα σε σημείο που φαίνονται (γιατί αυτό ήταν το πρόβλημα), τότε θα μπορέσεις να έχεις περισσότερες επιλογές ρούχων. *Μην ξεχάσεις να αλλάζεις τοποθεσία τα καλοκαιρινά με το χειμωνιάτικα. Ας μιλήσουμε για τα αξεσουάρ. Όλες έχουμε δει τα γυαλιά και τα κολιέ της Iris Apfel. Ξέρουμε λοιπόν πως το ολοκληρομένο σύνολο το δημιουργούν τα αξεσουάρ. Όμως στις 8.10 κάθε πρωί δεν είναι η ώρα να επιλέξεις τα σωστά μπιχλιμπίδια, και από το να βάλεις κάτι εντελώς λάθος, καλύτερα να μη βάλεις τίποτα. Η λύση όμως κρύβεται στο χρόνο που θα αφιερώσεις το σαββατοκύριακο στο να ξεχωρίσεις τα καθημερινά με τα too much. Ανανέωσε τα βασικά σου κομμάτια. Ξέρεις, τα αγαπημένα, καθημερινά, τα τζιν, τα φορέματα, τις φούστες. Τα μπλουζάκια λίγο έτσι, λίγο αλλιώς. Από τη στιγμή που θα βρεις την πανοπλία σου, όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα. Ειδικά αν έχεις πολλές. Στη συνέχεια, θα έχεις ήδη μερικούς βασικούς συνδυασμούς και θα τους βρίσκεις με κλειστά μάτια. Όπως αυτά τα μάτια που έχεις κάθε πρωινό. Το Hero Piece σου. Όλες έχουμε εκείνο το κομμάτι που μας βγάζει ασπροπρόσωπες παντού. Όπου και να το βάλουμε, ό,τι ώρα και να ναι, σε ό,τι ραντεβού και να χεις. Είναι εκείνο που μπορείς να το συνδυάσεις από εδώ, από κει, από παντού. Αυτό είναι βασικά.
Πως να ντυθεις μεσα σε 5 λεπτα Savoir Ville
Και καλά ξεχωρίζω παπούτσια ενώ στην πραγματικότητα ψάχνω ποιο θα φορέσω

Χρωματικός κωδικός. Προσπάθησε να έχεις καθημερινά ρούχα που να είναι σε “εύκολες” αποχρώσεις. Για παράδειγμα άσπρα, μαύρα, γκρί, παλ χρώματα, μπλέ σκούρο, ίσως και κάτι πορτοκαλί. Είναι αυτά που συνήθως δημιουργούν πολύ όμορφους συνδυασμούς αν τα μιξάρεις μεταξύ τους.

Φρόντισε τα ρούχα σου. Σεβάσου το ότι έχεις δώσει λεφτά γι’ αυτό το κομμάτι υφάσματος. Δώρισε τα ρούχα που δεν φοράς, βάλε στα άπλυτα τα ήδη φορεμένα και φτιάξε ό,τι ατέλειες σε εμπόδιζαν να φορέσεις κάτι. Όπως για παράδειγμα, ένα βγαλμένο κουμπί από το αγαπημένο σου παντελόνι. Έτσι, θα αποφύγεις το βάλε βγάλε του πρωινού.

Απόφυγε το στρες με στρατηγικές κινήσεις. Αν το να δοκιμάζεις τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ είναι κάποιο είδος χαλάρωσης για εσένα, τότε κάντο. Αν δηλαδή, πρέπει να φύγεις με την ανατολή του ηλίου. Παρ’ όλα αυτά εγώ πάντα προτιμούσα να ξεκινήσει η μέρα και να ντυθώ ανάλογα με τον καιρό, την διάθεσή μου και τον χρόνο που έχω να αφιερώσω στην ντουλάπα μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τύχει -να κανονίσεις- για ποτά μετά τη δουλειά. Θα πάρεις αυτοκίνητο ή θα χρειαστεί να αλλάζεις μετρό; Να βάλεις τα παπούτσι που πρέπει. Θα έχεις πολλά πράγματα ή τα βασικά; Να διαλέξεις την τσάντα που τα χωράει όλα. Ξέρεις τέτοια πράγματα.

Πως να ντυθεις μεσα σε 5 λεπτα Savoir Ville
Εγώ, αφού τελείωσα την αναδιοργάνωση της ντουλάπας μου