Μία νέα γνωριμία ή ραντεβού μπορεί να σου προκαλεί άγχος. Σκέφτεσαι και κάνεις πιθανά σενάρια συνεχώς. Αυτό είναι λογικό μέχρι το σημείο που σε επηρεάζει αρνητικά. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις από αυτή τη λεπτή γραμμή. Από τη μία ξεκινάς με έναν υγιή ενθουσιασμό και ένα εποικοδομητικό άγχος. Και ξαφνικά, καταλήγεις με κύματα σκέψεων και πιθανά σενάρια που θα ταίριαζαν στην περίπτωση σου. Κι έτσι ένα ωραίο πρωί έχεις ήδη δεθεί με κάποιον που μόλις γνώρισες.

Αυτό σε επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Το να επεξεργάζεσαι μόνιμα την κατάσταση, δεν την αφήνει να εξελιχθεί παραπάνω.

Δεν γίνεται να μην επηρεαστείς από μία νέα γνωριμία, αναμφίβολα. Πώς όμως μπορείς να αντικαταστήσεις όλα αυτά τα υπερβολικά συναισθήματα; Πώς μπορείς να μην κατακλύζεσαι από μία νέα γνωριμία;

Κάνε τα πράγματα ξεκάθαρα

Το overthinking μπορεί να καταστρέψει πολλά πράγματα. Ήδη από την αρχή. Η οποιαδήποτε στρατηγική σου που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά “αποτελέσματα” μπορεί να μη λειτουργήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κόσμος χάθηκε. Δεν σημαίνει όμως επίσης, ότι πρέπει να ακολουθείς και την ίδια τακτική πάντα. Για την ακρίβεια, μην ακολουθείς κάποια. Να είσαι ο εαυτός σου. Μην παρερμηνεύεις και μην αναλύεις πολλά στο μυαλό σου. Αν κάποιος σου αρέσει, βγες ξανά μαζί του. Αν όχι, μην το κουράζεις. Τα mixed signals δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.

Περιόρισε την online επικοινωνία

Αν η συνεχής επικοινωνία σε κάνει να σκέφτεσαι αδιαλείπτως, τότε περιόρισε τη. Ναι, μπορείς να επιβιώσεις και χωρίς να μιλάτε όλη μέρα στα social. Χρησιμοποίησε τα για να κανονίσετε την επόμενη συνάντηση σας και ως εκεί. Με αυτό τον τρόπο, το μυαλό σου θα ξεφεύγει και δε θα μένει κολλημένο στο ότι περιμένει ένα μήνυμα.

Μην προσποιείσαι

Πολλά μην. Αλλά εδώ χρειάζονται. Αν προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι για να του αρέσεις βραχυπρόθεσμα, το κάνεις άδικα. Άφησε τα πράγματα να κυλήσουν με το ρυθμό τους. Δεν είναι ανάγκη να βιαστείς ούτε να κάνεις πράγματα που δεν είναι του χαρακτήρα σου. Μίλησε στον άλλο για τις επιθυμίες σου όταν είσαι έτοιμη, όποιες και αν είναι αυτές. Αν είναι κάτι σωστό για σένα, θα τις ενστερνιστεί.

Απασχόλησε τον εαυτό σου

Όταν νιώθεις να γεμίζεις άγχος και ανεξήγητα πολλές σκέψεις, κάνε κάτι άλλο. Προσπάθησε να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο τις φορές που βλέπεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τη ροή των σκέψεων σου. Μίλα επίσης σε κάποιον οικείο σου ή βγες  έξω για περπάτημα.

Υπήρχες και πριν από αυτή τη γνωριμία

Τι έκανες πριν από το νέο άνθρωπο που μπήκε στη ζωή σου; Πώς περνούσες το χρόνο σου; Αν νιώθεις πως όλα περιτριγυρίζονται γύρω από αυτόν, κάνεις λάθος. Είχες τη ζωή σου, την καθημερινότητα και τους δικούς σου ανθρώπους. Και ακόμα τα έχεις. Πολλοί τείνουν να ξεχνούν πως ακόμη και όταν κάποιος μπαίνει στη ζωή σου, οι υπόλοιποι εξακολουθούν να υπάρχουν. Μην είσαι ένας από αυτούς. Προσπάθησε να μοιράσεις το χρόνο σου και να βλέπεις τον εαυτό σου και έξω από αυτήν.

Βγες και για άλλα ραντεβού

Είστε στο πρώτο ραντεβού αλλά δεν είσαι 100% σίγουρη πως θες να συνεχίσεις. Μπορείς να γνωρίσεις και άλλα άτομα. Δεν σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις. Αλλά αν έχεις μία πρόταση να γνωρίσεις κάποιον, μπορείς να στρέψεις την προσοχή σου για λίγο αλλού. Το άγχος σου θα έχει ξεθωριάσει πολύ σύντομα και θα νιώσεις πιο οικεία. Δες το σαν εμπειρία. Θα είναι μία εξάσκηση για να μπορείς να μιλάς πιο ανοιχτά σε νέα άτομα.

Δούλεψε πάνω στον εαυτό σου

ό,τι γνωριμία και αν έχεις, όποιος και αν σε ενδιαφέρει, μην ξεχνάς εσένα. Μη χάνεσαι μέσα σε κάτι που μπορεί να έχει χαθεί μετά από λίγο καιρό. Να το ζεις αλλά να μη σε καταπίνει. Αυτό θα το καταφέρεις με την προσπάθεια να γίνεις καλύτερη. Με νέα χόμπι, νέα ενδιαφέροντα και νέες περιπέτειες. Αν αισθάνεσαι άνετα με εσένα, τότε και οι άλλοι θα νιώσουν το ίδιο.

featured photo: Τwenty20.com/Elisall/