Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και ειδικά την τελευταία εβδομάδα το έχουμε νιώσει πολύ έντονα. Φοράμε όσα λιγότερα ρούχα μπορούμε, αποφεύγουμε να βγαίνουμε σε σημεία χωρίς κλιματισμό τις ώρες της έντονης ηλιοφάνειας, αλλά και πάλι, η ζέστη δε μας περνάει απαρατήρητη.

4

Η υπερβολική εφίδρωση, εκτός από ενοχλητική, είναι και καταστρεπτική για το makeup μας, αφού τελικά, περισσότερο καταστρέφει παρά βελτιώνει την εικόνα μας.  Κι επειδή δε μπορούμε να μένουμε κλεισμένες στο σπίτι, ή να αλλάξουμε τη θερμοκρασία κατά παραγγελία, ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα tips για να μένει το μακιγιάζ μας σταθερό, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία.

Αν είσαι ένα βήμα πριν από το να βγεις άβαφτη, πάρε μολύβι και χαρτί!

Primer ή ενυδατική κρέμα

Πρόσεξε, όσο προετοιμάζεις το πρόσωπό σου για το μακιγιάζ να μη χρησιμοποιείς και ενυδατική και primer. Το καθένα μόνο του λειτουργεί πολύ καλά και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια του μακιγιάζ, όταν όμως αναμειγνύονται, το ένα ακυρώνει τη δράση του άλλου. Ή ενυδατική, ή primer, λοιπόν, για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να δεχτεί ευκολότερα το foundation σου. 

Χρησιμοποίησε μικρότερη ποσότητα

Η βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του makeup στη ζέστη είναι η ελαχιστοποίηση του προϊόντος που βάζουμε. Το φυσικό μακιγιάζ είναι η μεγάλη μου -υποκειμενική, φυσικά- αδυναμία. Αντικειμενικά όμως, όσο πυκνότερη είναι η δόση του foundation, τόσο πιο εύκολα θα φύγει μαζί με τον ιδρώτα.

55

Κρεμώδες, όχι πουδρένιο!

Εκτός από την ποσότητα, σημασία έχει και ο τύπος της βάσης που θα χρησιμοποιήσεις. Ενώ τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου δεν έχει μεγάλη σημασία εάν το foundation σου είναι σε μορφή κρέμας ή πούδρας, το καλοκαίρι δεν έχεις πολλές επιλογές. Απόφυγε να φοράς βάση σε μορφή πούδρας, αφού αν έρθει σε επαφή έστω και με λίγο υγρό, όπως ο ιδρώτας, δίνει μια λασπώδη όψη, που θα θέλεις να ξεχάσεις. Το καλοκαίρι λοιπόν, το κρεμώδες foundation θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος! 

Αδιάβροχη μάσκαρα

Είτε είναι στα σχέδιά σου να κολυμπήσεις, είτε όχι, για τους 2-3 μήνες που έρχονται, σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Δεν κυλάει στις μεγάλες θερμοκρασίες, ούτε σου δημιουργεί τα «μάτια ρακούν» που μπορεί να προκληθούν από μια κανονική μάσκαρα. Μόνο πρόσεξε, πριν η φορέσεις, να ενυδατώσεις καλά τις βλεφαρίδες σου με ένα primer, ενώ αν θέλεις να τις «γυρίσεις», κάνε το πριν και όχι μετά τη μάσκαρα, για να αποφύγεις το σπάσιμο.

Διάφανο σπρέι

Επένδυσε σε ένα σπρέι σταθεροποίησης μακιγιάζ και θα μας θυμηθείς. Στο τέλος της διαδικασίας του βαψίματος σου, ψέκασε μια-δύο φορές σε απόσταση 30 εκατοστών από το πρόσωπό σου, και θα δεις τεράστια διαφορά στη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Ο ιδρώτας θα το αφήνει ανέπαφο, ενώ το πρόσωπό σου θα αποκτήσει και μια πιο ματ, φυσική όψη, χωρίς ατέλειες.

ll

Χαρτομάντιλα

Όταν έχει πολλή ζέστη και ιδρώνουμε, ξεχνιόμαστε και σκουπιζόμαστε με τα χέρια ή με τα ρούχα μας. Εκτός από το ότι χαλάμε στο μακιγιάζ μας, μολύνουμε και την επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό, η καλύτερη λύση είναι να έχεις μαζί σου ένα πακέτο χαρτομάντιλα, ώστε κάθε φορά που θα αισθάνεσαι ιδρωμένη, να ταμπονάρεις (ποιος θα το’ λεγε ότι θα χρειαζόμουν ποτέ τη λέξη «ταμπονάρω») τις περιοχές του προσώπου σου χωρίς να καταστρέφεις το makeup σου.