Πώς να κάνεις παγωτό λεμόνι

Μπορείς να προσθέσεις ginger για έξτρα γεύση ή μαρμελάδα λεμόνι ή ξύσμα λεμονιού. Σέρβιρέ το σε κούπες από στυμμένα λεμόνια.
Για 3-4 μερίδες θα χρειαστείς: 
  • 1½ κούπα πλήρες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • ½ κουταλάκι βανίλια
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • 1½ κούπα χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Οδηγίες:
  1. Χτύπησε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ.
  2. Ζέστανε μια κούπα από το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Πάρε το ¼ του ζεστού γάλακτος και πρόσθεσέ το στους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας. Βάλε το μείγμα ξανά στο υπόλοιπο γάλα και ανακάτευε μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
  4. Ρίξε την κρέμα σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πρόσθεσε την υπόλοιπη μισή κούπα απο γάλα, τη βανίλια, τον χυμό λεμόνι και την κρέμα γάλακτος.
  5. Μόλις ενωθούν καλά βάλε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
  6. Για να σερβίρεις παγωτό άφησε το για 5 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
featured photo: food52.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.