Το να διατηρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα τη γκαρνταρόμπα σου περιποιημένη και το να μην αρχίσουν να φθείρονται τα αγαπημένα σου χειμερινά κομμάτια, δεν είναι δύσκολο. Απλώς χρειάζονται λίγο από τον χρόνο σου. Με αγάπη και προσπάθεια, τα ρούχα σου μπορούν να παραμείνουν σαν καινούργια αυτό τον χειμώνα, χωρίς κανένα ίχνος φθοράς.

Παρακάτω σου δίνουμε μικρές συμβουλές που μπορείς πολύ εύκολα να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις σαν καινούργιο το κασμιρένιο πουλόβερ στο οποίο αποφάσισες να επενδύσεις για φέτος.

1. Προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι αντί το στεγνό καθάρισμα

The container store

Απόφυγε το στεγνό καθάρισμα και ας είναι πιο εύκολο. Το πλύσιμο στο χέρι είναι και πιο φθηνό και καλύτερο για τη διάρκεια ζωής των ρούχων σου. Διάλεξε ένα απορρυπαντικό με ουδέτερο pH, φιλικό προς τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως το μετάξι και το κασμίρ, και αφιέρωσε λίγα λεπτά στο να πλύνεις σωστά τα πιο ευαίσθητα ρούχα σου.

2. Μην κρεμάς τα φρεσκοπλυμένα πουλόβερ σου, καλύτερα να τα διπλώνεις.

Πώς να φροντίσεις τα ρούχα σου το χειμώνα για να διατηρήσουν την ποιότητά τους
Wiprosafewash

Ξέχνα τις κρεμάστρες! Μόνο κακό θα κάνουν στα πουλόβερ σου, που θα ξεχειλώσουν και θα χάσουν τη φόρμα τους. Το ίδιο θα πάθουν και αν τα αφήσεις βρεγμένα.

3. Άσε τα ρούχα σου να αναπνεύσουν

the wardrobe company

Καλό θα είναι, κυρίως τα ρούχα από ευαίσθητα υφάσματα, όπως το μετάξι, να μην τα στοιβάζεις μέσα στη ντουλάπα. Πρέπει να αφήνεις χώρο μεταξύ τους για να μπορούν να πάρουν αέρα.

4. Μην ξεχνάς να προσέχεις τα δερμάτινα και suede παπούτσια σου

The anna edit

Αν θέλεις να διατηρήσεις τα παπούτσια σου σε καλή κατάσταση, χρησιμοποίησε ένα γυαλιστικό για τα δερμάτινα, αλλά και ένα προστατευτικό για τα suede. Επίσης, μην τα αφήνεις ποτέ βρεγμένα, η υγρασία είναι εχθρός των παπουτσιών σου. Και φυσικά να τα έχεις όμορφα τακτοποιημένα και όχι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Δες ακόμα: 7 τρόποι να σιδερώσεις τα ρούχα σου χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις σίδερο


featured image: Unsplash|Priscilla Du Preez