Όταν είσαι σε μια φάση άχαρη στα ερωτικά σου. Όταν τίποτα δεν σε συγκλονίζει και έχεις σχεδόν ξεχάσει πως είναι να είσαι ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ με κάποιον δύο είναι οι λύσεις: Να φλερτάρεις όσο περισσότερους μπορείς ή να κόψεις κάθε τι μισό.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πρώτο.

First things first

Το φλερτ δεν προκύπτει σαν το Netflix: Ανοίγεις, αναζητάς, βρίσκεις αυτό που θέλεις. Αυτό που θέλω να πω είναι πως για να φλερτάρεις πρέπει να είσαι σε mood χαλαρό και ανοιχτή σε περιπέτειες. Αν είσαι από αυτές τις bitches-oh-my-god, που δεν το κατακρίνω έχει συμβεί σε όλες μας, κάνε ένα διαλογισμό εν ανάγκη.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, νιώθω την ανάγκη να απενοχοποιήσουμε το φλερτ. Δεν είναι απαραίτητα η συζήτηση που θα κάνεις με τον απόλυτο, αλλά περισσότερο οι ανούσιες συζητήσεις που θα κάνεις για να περάσεις καλά. Γιατί για αυτό γίνονται όλα, για να το χαρείς.

via GIPHY

Πώς ξεκινάς λοιπόν;

Στην πραγματικότητα, δεν σταματάς. Δεν σταματάς τον εαυτό σου από εξόδους, γνωριμίες και νέα πράγματα. Βγες με τη συνάδελφο μετά τη δουλειά, κάνε παρέα στη φίλη σου στο μάθημα crossfit, πες “ναι” σε προτάσεις. Εφόσον το θέλεις πάντα.

Δεν είναι αυτοσκοπός το να βγεις, να γνωρίσεις κόσμο και να φλερτάρεις αλλά το να βγεις από τη ρουτίνα. Άνοιξε μια συζήτηση με το παιδί που μόλις γνώρισες ή αν αυτό είναι δύσκολο, προσπάθησε να τη διατηρήσεις απλά. Κάποιες φορές θα έχεις γεμάτες συνομιλίες, όπου θα κρέμεσαι από τα χείλη του συνομιλητή σου. Κάποιες φορές θα λέτε βλακείες. Καλό είναι κι αυτό, αρκεί αν σε κάνει να γελάς.

via GIPHY

Πες την καλή κουβέντα που σκέφτεσαι. “Έχεις ωραίο χαμόγελο/φωνή/μάτια.” Και ας πέσει κάτω. Μην περιμένεις απαραίτητα κάτι πίσω ως αντάλλαγμα. Γενικά, μην κάνεις πράγματα σκεπτόμενη το τι θα σου φέρουν πίσω. Κάνε τη φιλοφρόνηση αν την εννοείς και απλά φτιάξε τη μέρα κάποιου.

Αν κάτι από τα παραπάνω ανοίξει μια ερωτική πόρτα και το νιώθεις, ακολούθησε τη, μπορεί να έρθουν και άλλα καλά στην πορεία. Δεν θα είναι όλες οι γνωριμίες και οι συνομιλίες κάτι το ξεχωριστό, αλλά όσο περισσότερο το εξασκείς τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες. Και σίγουρα εξασκείσαι στο φλερτ, στο να είσαι ετοιμόλογη και καμιά φορά, στο να αποφεύγεις αυτό που δεν θέλεις.

via GIPHY

Επίσης, κράτα μικρό καλάθι. Αν μπορείς να μην αποσκοπείς σε τίποτα ακόμη καλύτερα. Δεν είναι οδηγίες για το πως θα βρεις τον ένα και μοναδικό, αυτός αν είναι να έρθει θα σε βρει και σε μοναστήρι να είσαι με όρκο σιωπής. Είναι μια φάση που αν σε πιάσει, μη τη σαμποτάρεις, είναι ωραίο το φλερτ. Σε αναζωογονεί, σε κάνει να νιώθεις όμορφη και σου υπενθυμίζει τα δυνατά στοιχεία σου. Πάντως, ακόμη και όταν σου περάσει η φάση, θα έλεγα να το κρατήσεις σαν νοοτροπία, το να κάνεις κοπλιμέντα και να λες την καλή κουβέντα, αν τη σκέφτεσαι. Είναι πάντα ωραίο συναίσθημα να κάνεις κάποιον να χαμογελά.

via GIPHY


featured image: Thought Catalog