Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και διαφορετικά είδη mascara για κάθε ξεχωριστή ανάγκη μιας γυναίκας. Ωστόσο, το να δοκιμάσεις μια mascara πριν την αγοράσεις, είναι ακόμη σχεδόν ανέφικτο. Μπορούμε όμως να καταλήξουμε στην επιθυμητή μας επιλογή, προσέχοντας κάθε φορά το είδος mascara και τις ιδιότητες κάθε μιας ξεχωριστά.

Skinny: Είναι ιδανική για κάθε είδος βλεφαρίδας, ακόμη κι αν αυτή είναι πολύ λεπτή. Το ειδικά διαμορφωμένο βουρτσάκι βοηθά στο να βάφεις τις άνω και κάτω βλεφαρίδες χωρίς να δημιουργήσεις a big mess!

Hourglass: Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα drama αποτέλεσμα, στηριζόμενο κυρίως στον όγκο που προσφέρει αυτό το βουρτσάκι. Είναι η ιδανική επιλογή για αυτές που αποζητούν το έντονο στοιχείο στα βλέφαρα, κυρίως σε μαύρο χρώμα.

Pointed: Εδώ εστιάζουμε στο καθαρό βλέμμα, με βάση τις ‘καθαρές’ βλεφαρίδες. Και εννοούμε αυτές που δεν κολλάνε μεταξύ τους και δημιουργούν έντονο βλέμμα.

Spiral: Αυτό το είδος είναι το κατάλληλο για μικρές βλεφαρίδες. Χρησιμοποίησε αυτό το βουρτσάκι σε zig-zag κίνηση και δημιούργησε ένα εφέ πιο έντονων βλεφάρων.

Round tip: Ιδανικό, αν θες να εστιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία των βλεφάρων και να τονίσεις τα πιο άτονα σημεία.

Curved: Είναι η κατάλληλη mascara για τον απόλυτο όγκο. Λειτουργεί κυρίως στις πιο τυχερές που έχουν μακριές βλεφαρίδες.

S-shape: Εδώ έχουμε ένα applicator που αποδίδει τον διπλάσιο όγκο σε σχέση με τις απλές mascara. Είναι ιδανικό για μικρές βλεφαρίδες.

Thick: Αυτό το βουρτσάκι ‘δουλεύει’ σωστά κυρίως σε λεπτές βλεφαρίδες που έχουν ανάγκη τον όγκο αλλά και το μάκρος. 2 σε 1 για τέλειο αποτέλεσμα.

Πηγή: Self