Ξέρουμε ότι το να πιεις ένα δροσερό ποτήρι νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνήσεις μπορεί και να σου αυξήσει τον μεταβολισμό μέχρι και 30%. Έτσι τουλάχιστον αναφέρεται στα Google Facts. Mε μία αναζήτηση στο internet καταλήξαμε σε 4 ακόμα αλήθειες-τρόπους για να αυξήσει κανείς τον μεταβολισμό του.

Πιες το παγωμένο νερό σου, κοιμήσου σε πιο δροσερό δωμάτιο, κλείσε το κινητό σου και πιες καφέ.

1: Κοιμήσου σε δροσερό δωμάτιο

Έρευνες κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει ενδείξεις που σχετίζουν τις χαμηλές θερμοκρασίες με αύξηση του μεταβολισμού. Αυτό συμβαίνει άλλον επειδή το σώμα αυξάνει τις καύσεις του προσπαθώντας να επικεντρωθεί στο να προσαρμόσει τη δική του θερμοκρασία στα σωστά επίπεδα. Το Daily Burn σε δικό του άρθρο περιγράφει μία μελέτη που έγινε σε εθελοντές που κοιμήθηκαν στους 18 βαθμούς Κελσίου και τελικά έχασαν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας σε σχέση με τις θερμίδες που έχασαν τις μέρες που τις νύχτες κοιμήθηκαν σε πιο ζεστούς χώρους.

2: Μείωσε το αλκοόλ

Το να μειώσεις ή να ελαχιστοποιήσεις το αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει τον μεταβολισμό σου. Ο λόγος είναι ότι εκτός από ότι φορτώνεις επιπλέον θερμίδες το σώμα σου, εκείνο θα κάψει πρώτα το αλκοόλ κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες θερμίδες μπορεί να μείνουν και να αποθηκευθούν ως λίπος.

3: Πιες καφέ

Σύμφωνα με το περιοδικό Women’s Health “ο μέσος όρος μεταβολικού ρυθμού του ανθρώπου αυξάνεται κατά 16% με την κατανάλωση καφεΐνης. Και αυτό γιατί η καφείνη αυξάνει τον καρδιακό παλμό και την αναπνοή, διαδικασίες που όταν επιταχύνονται (σε υγιή πλαίσια) διεγείρουν τον μεταβολισμό.

4: Κλείσε το κινητό σου

Ξέρουμε όλοι ότι το μπλε φως της οθόνης μας μας κρατάει ξύπνιους περισσότερη ώρα το βράδυ ή είναι μία από τις αιτίες για ανήσυχο ύπνο. Το μπλε φως επιβραδύνει όμως και τον μεταβολισμό μας. Η Huffington Post υποστηρίζει σε άρθρο της ότι ”το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες από κινητά, tablets και υπολογιστές αυξάνει την πείνα και επηρεάζει τον μεταβολισμό της γλυκόζης όπως παρουσίασε μία μελέτη του Northwestern University.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ρεαλιστικοί τρόποι να κάνεις digital detox στις καλοκαιρινές σου διακοπές