Οι εκπτώσεις έφθασαν και μία καλή ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας. Συχνά όμως δεν εκμεταλλευόμαστε σωστά την περίοδο των εκπτώσεων, με αποτέλεσμα, αντί να εξοικονομούμε χρήματα, να προχωρούμε σε «άχρηστες» αγορές που αργότερα μετανιώνουμε.

Αποφεύγουμε τις αυθόρμητες επιλογές

Πολλές φορές οι πολύ χαμηλές τιμές σε κάποια προϊόντα είναι εκείνες που μας παρασύρουν να τα αγοράσουμε, ακόμη κι αν δεν ήταν η αρχική μας επιλογή ή δεν ήμασταν και τόσο σίγουροι πως ήταν, έστω, σωστή επιλογή. Έτσι πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε ξοδέψει άσκοπα τα χρήματά μας σε κομμάτια που δε μας ταιριάζουν και ίσως να μη φορέσουμε τελικά.

Επενδύουμε σωστά και έξυπνα

Αντίθετα οι εκπτώσεις είναι μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσουμε κάποια βασικά ή must-have κομμάτια που λείπουν από τη ντουλάπα μας, ή να επενδύσουμε σε statement pieces ή κομμάτια γνωστών σχεδιαστών και μεγάλων brands, που στην κανονική περίοδο η τιμή τους μας έκανε να τα θαυμάζουμε από απόσταση.

Κάνουμε έρευνα αγοράς

Σίγουρα δε θα ήταν έξυπνο να αφήσουμε την περίοδο των εκπτώσεων να φτάσει λίγο πριν το τέλος της για να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας στα μαγαζιά, μιας και θα είναι λιγάκι δύσκολο να βρούμε αυτά που θέλουμε. Από την άλλη, καλό θα ήταν να μην προβούμε και σε αυθόρμητες αγορές χωρίς να κάνουμε μία μικρή, έστω, έρευνα αγοράς, ώστε να είμαστε σίγουροι πως οι αγορές μας θα χαρακτηρίζονται από την καλύτερη ποιότητα στη χαμηλότερη τιμή.

Εκμεταλλευόμαστε τις μεγάλες ευκαιρίες

Κάποιες φορές, στο τέλος της εκπτωτικής περιόδου, οι τιμές πέφτουν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλες ευκαιρίες, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα. Θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες, κάνοντας έξυπνες και σωστές επιλογές.

Σκεφτόμαστε το μέλλον

Μία ακόμη έξυπνη τακτική είναι να επενδύσουμε σε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν και την επόμενη (για να μην πω και τις επόμενες) σεζόν, ή ρούχα και αξεσουάρ που ίσως έχουν μείνει από τη χειμερινή περίοδο και θα μπορούσαμε να φορέσουμε και τον προσεχή χειμώνα. Έτσι θα επενδύσουμε σε διαχρονικά κομμάτια και θα μειώσουμε τα έξοδα των επόμενων σεζόν.

Σοφία Τσουμαχίδη