Πώς να εφαρμόσεις σωστά τη μάσκαρα

Διάβασε παρακάτω τα βήματα αλλά και τα κόλπα για να μη σε βάζει σε μπελάδες

tyle="text-align: justify;">Η μάσκαρα είναι ίσως το πιο λατρεμένο, πολυαγαπημένο, «δεν-μπορώ-να-ζήσω-χωρίς» προϊόν μακιγιάζ. Και έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα εκθειάζοντας τα πλεονεκτήματα της χρήσης της, έχουμε πειστεί πλέον ότι μπορεί να μας αλλάξει τα μάτια και το βλέμμα (το πώς βλέπουμε τον κόσμο όχι ακόμα), έχουμε βρει αυτή που μας ταιριάζει μετά από άπειρες δοκιμές. Τη βάζουμε σωστά όμως; Μήπως κάτι μας ξεφεύγει; Μήπως κάτι κάνουμε λάθος ή κάτι παραλείπουμε;

  1. Ξεκίνα από τη βάση των βλεφαρίδων. Το μήκος στις βλεφαρίδες το δίνει η μάσκαρα στη ρίζα κι όχι στις άκρες.
  2. Κάνε ζιγκ-ζαγκ. Αφού ξεκινήσεις να εφαρμόζεις τη μάσκαρα από τις ρίζες των βλεφαρίδων προς τις άκρες, κάντο με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ. Αυτή η κίνηση διαχωρίζει τις βλεφαρίδες και τις εμποδίζει από το να κολλάνε μεταξύ τους.
  3. Κλείσε τα μάτια και πέρασε μία στρώση από την πάνω πλευρά των βλεφαρίδων. Συνήθως (και πολύ σωστά) ανοίγουμε τα μάτια και εφαρμόζουμε τη μάσκαρα από την κάτω πλευρά των βλεφαρίδων. Μόλις όμως ολοκληρώσεις τις στρώσεις, τότε πέρασέ την και από την πάνω πλευρά. Έτσι θα απομακρύνεις τυχόν κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί.
  4. Ανακάτεψε διαφορετικές μάσκαρα μεταξύ τους. Ποιος είπε ότι πρέπει να περιοριστείς σε μία? Χρησιμοποίησε μία (ή περισσότερες) στρώσεις από τη μάσκαρα που έχεις για όγκο και μία από τη μάσκαρα που έχεις για μήκος. Επίσης μπορείς στο τέλος να χρησιμοποιήσεις και μια χρωματιστή μάσκαρα εάν θέλεις χρώμα στις βλεφαρίδες, αλλά διακριτικό.
  5. Ένα πολύ αποτελεσματικό τρικ που κάνω συχνά και με έχει βοηθήσει, είναι στο τέλος να κρατάω τη μάσκαρα σταθερή στη μέση του μήκους των βλεφαρίδων και να κλείσω τα μάτια. Αυτό δίνει ένα τσικ παραπάνω στο μήκος των βλεφαρίδων και σε περίπτωση που έχεις ίσιες βλεφαρίδες βοηθάει να αποκτήσουν καμπύλη.
  6. Βάλε πούδρα στα κάτω βλέφαρα. Τα κονσίλερ ή η κρέμα ματιών έχουν συνήθως λιπαρή υφή. Βάζοντας πούδρα απορροφάται η λιπαρότητα και μειώνεται ο κίνδυνος να «απλώσει» η μάσκαρα.
  7. Εάν θέλεις 2η 3η 4η στρώση μάσκαρα να την απλώσεις πριν στεγνώσει η πρώτη. Διαφορετικά θα αυξήσεις την πιθανότητα να δημιουργηθούν κόμποι και «κομματάκια» μάσκαρα ανάμεσα στις βλεφαρίδες.
  8. Μόλις ολοκληρώσεις το βάψιμο των βλεφαρίδων, μείνε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να ανοιγοκλείσεις τα μάτια για να αποφύγεις το «μουτζούρωμα».
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.