Το αιώνιο πρόβλημα των περισσότερων κοριτσιών, καθώς επίσης και ένας από τους κύριους “φόβους” τους, αποτελεί η φροντίδα των λευκών ρούχων (και ιδίως των T-shirt). Πώς γίνεται να διατηρούν τα λευκά μας μπλουζάκια το αρχικό, αστραφτερό τους χρώμα;

Παρακάτω, συλλέξαμε συμβουλές απευθείας από τις γιαγιάδες μας και από κείμενα fashion editors εκεί έξω.

mayoral.com

Το προ-πλύσιμο

vogue.es

Η διαδικασία της φροντίδας ξεκινάει προτού πλύνεις τα ρούχα σου. Είναι σημαντικό να διαχωρίζεις χρωματικά τα ρούχα σου πριν τις πλύσεις. Ειδικά τα λευκά, καλό είναι να πλένονται ξεχωριστά, μιας και οι θερμοκρασίες καθώς και τα απορρυπαντικά, είναι διαφορετικά από αυτά που χρειάζονται άλλα ρούχα.

Το πλύσιμο

whowhatwear.com.uk

Νούμερο ένα κανόνας όταν έχεις να κάνεις με λευκά ρούχα είναι να επιλέγεις τα σωστά απορρυπαντικά για την πλύση τους. Αν τα ρούχα σου είναι μονόχρωμα, αλλά και βαμβακερά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια μικρή ποσότητα χλωρίνης. Εναλλακτικά, δοκίμασε ένα απορρυπαντικό και μαλακτικό που ειδικεύεται στο λευκό χρώμα, ώστε να δώσει στα ρούχα σου τη λάμψη που τους αξίζει.

Το στέγνωμα

llegance.com

Αφού τελειώσεις με τη διαδικασία πλυσίματος, καλό είναι να αφήνεις τα ρούχα σου να στεγνώνουν φυσικά, δηλαδή με τον αέρα. Όσο το επιτρέπει ακόμα ο καιρός, απέφυγε το στεγνωτήριο, μιας και είναι βλαβερό για τα υφάσματα, αλλά και τα χρώματα. Το φυσικό φως και η θερμότητα δίνει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα από τις σαφώς πιο υψηλές και τεχνητές θερμοκρασίες.

Η προστασία

mypeeptoes.com

Κάτι που ενδεχομένως δεν είχες σκεφτεί μέχρι στιγμής, είναι το να αντικαταστήσεις το κλασικό αποσμητικό σου με ένα που περιέχει φυσικά συστατικά. Πολλές φορές, οι κίτρινοι λεκέδες στα ρούχα μας οφείλονται σε συγκεκριμένα συστατικά των αποσμητικών, όπως το αλουμίνιο.

Έξτρα

lefasion.com

Η συνταγή της γιαγιάς λέει πως το ξύδι βοηθάει στο να αποτρέψεις τις κιτρινίλες στα ρούχα σου. Την επόμενη φορά που θα βάλεις τα λευκά σου για πλύσιμο, δοκίμασε να βάλεις μισό ποτηράκι ξύδι στο πλυντήριο, μαζί με τα απορρυπαντικό και το μαλακτικό. Τα αποτελέσματα θα σε ενθουσιάσουν!

featured image: Vogue