Το ντεμακιγιάζ είναι ο βασιλιάς κάθε skincare ρουτίνας. Είναι απαραίτητο και δεν θα πρέπει να το παραλείπεις ποτέ, όσο κουρασμένη κι αν είσαι. Είναι κοινό μυστικό, ότι τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνεις το μακιγιάζ σου (υπάρχουν εξαιρέσεις φυσικά), καθώς μπορεί να έχουν τραχιά όψη ή να περιέχουν αλκοόλ που μπορεί να διαταράξει το φυσικό pH του δέρματος.

Επίσης, τα περισσότερα μαντηλάκια δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Οι περισσότερες από τις εταιρίες δεν έχουν βιοδιασπώμενα προϊόντα και θα χρειαστούν αιώνες για να διαλυθούν. Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί άλλοι τρόποι για να απομακρύνεις το μακιγιάζ σου και να έχεις ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Δοκίμασε ένα προϊόν με gel βάση

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Clinique “Take The Day Off”, το οποίο βασικά είναι gel. Πρέπει να το τρίψεις στα χέρια σου και μετά να το εφαρμόσεις σε εντελώς στεγνό και μακιγιαρισμένο πρόσωπο. Μην χρησιμοποιείς νερό ή cleanser πριν χρησιμοποιήσεις αυτό το προϊόν. Είναι ένα κρεμώδες καθαριστικό με βάση το λάδι, που διαλύει εντελώς το μακιγιάζ . Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να τρίψεις απαλά το gel στο πρόσωπό σου χωρίς να ασκήσεις πίεση και στη συνέχεια ξέπλυνε το καλά με το σαπούνι προσώπου σου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις λίγο από το προϊόν με ένα βαμβάκι και να καθαρίσεις το πρόσωπό σου.

Χρησιμοποίησε ένα προϊόν με βάση το νερό

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το νερό, όπως το Micellar Water. Είναι απαλό στο δέρμα και αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ. Θα χρειαστείς λίγο βαμβάκι, λίγο από το αγαπημένο σου νερό micellar και είσαι έτοιμη να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου.

Διάλεξε ένα διφασικό προϊόν (λάδι και νερό)

Μπορείς να επιλέξεις ένα προϊόν όπως το L’Oréal make-up remover, το οποίο είναι διφασικό, δηλαδή αποτελείται από λάδι και νερό. Χρησιμοποίησε ένα βαμβάκι για να καθαρίσεις απαλά το μακιγιάζ. Αφού το αφαιρέσεις, χρησιμοποίησε ένα καλό σαπούνι προσώπου για να καθαρίσεις εντελώς το πρόσωπό σου και έπειτα πρόσθεσε το αγαπημένο σου toner και την ενυδατική σου κρέμα.

Χρησιμοποίησε baby oil

Το baby oil, είναι επίσης ένα αποτελεσματικό προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ. Πάρε μερικές σταγόνες στα χέρια σου και κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου. Εάν έχεις ξηρό δέρμα, είναι μια καλή επιλογή. Μπορείς επίσης να βάλεις μια ποσότητα σε βαμβάκι και να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Μην χρησιμοποιήσεις χαρτομάντιλο, σε καμία περίπτωση, καθώς είναι τραχύ και ίσως βλάψει το δέρμα σου.

Δώσε προσοχή στα μάτια σου

Δεν είναι εύκολο να αφαιρέσεις το μακιγιάζ των ματιών, ειδικά όταν είναι αδιάβροχο. Θυμήσου να μην τρίβεις αυτήν την περιοχή πολύ, καθώς είναι ευαίσθητη. Επίλεξε ένα προϊόν κατάλληλο για αδιάβροχο μακιγιάζ, βάλε λίγο σε ένα βαμβάκι, τοποθέτησε το εμποτισμένο βαμβάκι για λίγα δευτερόλεπτα στα βλέφαρά σου και έπειτα άρχισε να αφαιρείς το μακιγιάζ. Εάν δεν είναι αδιάβροχο μακιγιάζ, βάλτε λίγο προϊόν ντεμακιγιάζ σε μια μπατονέτα και χρησιμοποίησε την για να καθαρίσεις τα μάτια σου. Ξεκίνα αφαιρώντας το μακιγιάζ από την εσωτερική γραμμή του ματιού.