Όλες βρεθήκαμε στη φάση που κοιτάς κάθε 2 λεπτά το τηλέφωνο σου και αναρωτιέσαι αν χάλασε ή αν απλά αυτός δε σου έστειλε μήνυμα. Μετά το πρώτο ραντεβού, μετά το δεύτερο, μετά από καβγά, ενώ είστε στην αρχή της γνωριμίας σας ή της σχέσης σας. Δύσκολες ώρες, που αναγκάζεις τον εαυτό σου να είναι εκεί και να περιμένει, να παρατηρεί κάθε πόσο ήταν συνδεδεμένος και να υπολογίζει πότε θα στείλει. Ε μα έλα που μπορεί να μη στείλει! Εκεί όμως πρέπει να αντισταθείς κι εσύ. Άσε το κινητό κάτω και απομακρύνσου! Είναι δύσκολο, το ξέρω. Ειδικά αν θέλεις πολύ να στείλεις αυτό το μήνυμα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη κορίτσια και γιατί υπάρχουν μερικές κρίσιμες στιγμές που ΔΕΝ πρέπει να στείλεις αυτό το μήνυμα διάβασε παρακάτω. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, παρόλα αυτά εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να αντισταθείς σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

1. Αποστολή: Distraction

πως να αποφυγεις να του στειλεις μηνυμα

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ξεγελάσεις τον εαυτό σου με αντιπερισπασμό. Απέσπασε την προσοχή σου από το συγκεκριμένο θέμα. Σταμάτα να παρατηρείς το τηλέφωνο σου. Σταμάτα να το σκέφτεσαι και ασχολήσου με κάτι άλλο. Βάλε μικρούς στόχους στο μυαλό σου. Όπως ότι δε θα στείλεις μέχρι το τέλος της ημέρας. Μόλις κατακτήσεις τον πρώτο στόχο, οι επόμενοι θα είναι παιχνιδάκι!

2. Put the phone down and walk away  

3 Ακριβώς αυτό. Άσε το τηλέφωνο κάτω και απομακρύνσου. Και το laptop και το tablet και οτιδήποτε άλλο σε συνδέει με τον έξω κόσμο και.. εκείνον. Αποσυνδέσου από όλα για λίγο, είναι λυτρωτικό. Άσε που μπορεί να προσέξει και την απουσία σου. Δείξε ότι είσαι πολυάσχολη και όχι πάνω από ένα τηλέφωνο!

3. Work, work, work

Πως να αποφύγεις να του στείλεις μήνυμα Η δουλειά είναι θεραπεία. Ασχολήσου τη δουλεία σου και δώσε όλη σου την ενέργεια εκεί. Κάνε αυτή την εργασία που χρωστάς στη σχολή τόσο καιρό, οργάνωσε όλα αυτά που αμελείς να κάνεις τόσο καιρό, βάλε σε μια τάξη τη ζωή σου. Θα νιώσεις καλύτερα και θα ξεχαστείς.

4. Επισκέψου μια βιβλιοθήκη 

Πως να αποφύγεις να του στείλεις μήνυμα Εκεί όπου βασιλεύει η ησυχία και η γαλήνη. Και αφού θα έχεις κλειστό το κινητό σου δε θα μπορεί τίποτα να σου αποσπάσει την προσοχή σου. Διάλεξε ένα βιβλίο που σ’ αρέσει και δοκίμασε να διαβάσεις όσο περισσότερο μπορείς. Τα βιβλία ταξιδεύουν το μυαλό μας σε άλλα μέρη. Ξέφυγε για λίγο από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου, η βιβλιοθήκη είναι το ιδανικό μέρος και σου προτείνουμε μερικές εδώ

5. Be the chef 

Πως να αποφύγεις να του στείλεις μήνυμα Βρες μια συνταγή που πάντα ήθελες να κάνεις και κάνε την. Βάλε όλη σου την τέχνη. Κατά προτίμηση κάτι δύσκολο που παίρνει χρόνο. Δε γίνεσαι σεφ και κάθε μέρα! Πήγαινε ψώνισε τα υλικά, διάβασε, ψάξε και δημιούργησε. Προσκάλεσε δυο, τρεις καλούς φίλους κι ένα μπουκάλι κρασί. Δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο! Και για να σε ευκολύνουμε σου έχουμε μια ιδέα για φαγητό.

6. Make a list 

πως να αποφυγεις να του στειλεις μηνυμα Οι λίστες μας βοηθάνε να οργανωθούμε και είναι θεραπευτικές. Και υπάρχουν πολλών ειδών. Κάνε μια λίστα με τους στόχους σου, με αυτά που θέλεις να κάνεις μελλοντικά, με αυτά που θέλεις να αγοράσεις, με τις ταινίες που θέλεις να δεις, τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις, τις χώρες που θέλεις να επισκεφτείς. Θες κι άλλα;

7. Shopping Therapy

πως να αποφυγεις να του στειλεις μηνυμα Το λέει κι από μόνο του, είναι θεραπεία. Και τι θεραπεία! Οκ μη πάρεις σβάρνα τα μαγαζιά και ξοδέψεις όλα σου τα λεφτά. Αλλά κάνε μια βόλτα. Θα σε αναζωογονήσει κι ας μην αγοράσεις τίποτα. Δοκίμασε ότι σ’ αρέσει, δοκίμασε κάτι που δε θα φορούσες ποτέ και διασκέδασε το μόνη σου ή με παρέα! Θυμήσου ότι υπάρχει και το window shopping, μια βόλτα απλά στις βιτρίνες θα σου δώσει ευχάριστη.

8. Γυμναστική 

πως να αποφυγεις να του στειλεις μηνυμα Με την άσκηση θα ξεσκάσεις, θα ξεδώσεις και θα νιώσεις καλύτερα. Δώσε μια γερή δόση γυμναστικής στο σώμα σου για να εκτονώσεις όλη σου την ενέργεια και το θυμό. Αρκετά αποτελεσματικό θα ήταν το box, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεσαι (λέω εγώ τώρα). Επιπλέον λίγος καθαρός αέρας θα καθαρίσει και το μυαλό σου, κάνε τζόκινγκ ή γρήγορο περπάτημα σε μια μεγάλη λεωφόρο.