Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συντροφιά των μικρών μας φίλων. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά που νιώθεις όταν επιστρέφεις σπίτι και σε περιμένει ο πιστός σου σύντροφος.

Τα κατοικίδια, και ιδιαίτερα οι σκύλοι και οι γάτες, μπορούν να μειώσουν ορατά το άγχος, την κατάθλιψη, τη μοναξιά και να βελτιώσουν στο έπακρο την ψυχική μας υγεία. Η φροντίδα και η αγάπη ενός ζώου μπορεί να κάνει θαύματα.

Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να αφήσεις μόνο του το κατοικίδιό σου για κάποιες ώρες; Πώς μπορείς να το κρατήσεις απασχολημένο προκειμένου να ξεχαστεί και ταυτόχρονα να διασκεδάσει;

Τα εκπαιδευτικά – διαδραστικά παιχνίδια είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να κρατήσεις για λίγες ώρες απασχολημένο το σκυλάκι ή τη γατούλα σου, καθώς μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αντίληψης, στην πνευματική εξάσκηση και τη χαλάρωση του μικρού σου φίλου.

Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο και θα ανακαλύψεις περισσότερα. 

   
Πώς να απασχολήσεις το κατοικίδιό σου τις ώρες που θα είσαι στη δουλειά
Gatoskilo – Love Story – Εκπαιδευτικό παιχνίδι

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και όξυνση της αντίληψης του μικρού σου φίλου. Ακόμη, θα διασκεδάσει και θα μείνει απασχολημένο για αρκετή ώρα. Μπορείς να κρύψεις τις αγαπημένες του λιχουδιές και να αφήσεις το κατοικίδιό σου να τις ανακαλύψει χρησιμοποιώντας την πατούσα ή τη μουσούδα του.

Απασχόληση κατοικιδιων
Loco Paws– Διαδραστικό Παιχνίδι Γάτας-Ονυχοδρόμιο Geo Cat Scratcher

To παραπάνω διαδραστικό παιχνίδι γάτας, είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξύλινη βάση με εσωτερικό κυματοειδές χαρτόνι. Είναι ιδανικό για το ξύσιμο και τη διατήρηση των νυχιών της γάτας και σε καλή κατάσταση. Οι πολύχρωμες μπάλες προσθέτουν επιπλέον διασκέδαση και ενθαρρύνουν τη γατούλα σου να παίξει.

απασχόληση κατοικιδίων
Ζooplus – Trixie Dog Activity Flip Board Παιχνίδι Σκύλων

Αν θέλεις να απασχολήσεις το μυαλό του σκύλου σου και να τον κρατήσεις σε εγρήγορση, τότε το παιχνίδι ευφυΐας Flip Board από την Trixie είναι η ιδανική επιλογή. Οξύνει την πνευματική εξάσκηση, αφού για να αποκτήσει λιχουδιές ή ξηρά τροφή μέσα από το παιχνίδι ο σκύλος πρέπει να δοκιμάσει και να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές ανοίγματος.

απασχόληση κατοικιδίων
Plus4u – Παιχνίδι TRIXIE GAMBLING TOWER

Το παραπάνω παιχνίδι δραστηριοτήτων και στρατηγικής από την Trixie, διαθέτει τρία συρτάρια και τρεις επιπλέον κώνους για παιχνίδι. Ο σκύλος σου θα πάρει τις λιχουδιές του, αφού πρώτα βγάλει τα συρτάρια με τη σωστή σειρά, εξασκώντας την αντίληψη και τις δεξιότητές του.

απασχόληση κατοικιδίων
So Puppies – Παιχνίδι Γάτας Διαδραστικό Ραβδί Culbuto

Αν θέλεις να χαρίσεις στη γατούλα σου ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, τότε το διαδραστικό ραβδί Culbuto είναι ό,τι χρειάζεσαι. Μπορείς να το ενεργοποιήσεις με ασύρματο τηλεκοντρόλ και εκείνο θα αρχίσει και κινείται, διασκεδάζοντας τη γατούλα σου και μειώνοντας το stress της.