Όλοι έχουμε αφιερώσει χρόνο ψάχνοντας την τέλεια απάντηση σε ένα απότομο και κάπως εχθρικό email που λάβαμε από έναν συνάδελφο. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες όχι.

Ένα TikTok όμως μας δείχνει πώς να το κάνουμε σωστά κάθε φορά.

Για όποιον λόγο κι αν υπήρξε κακή επικοινωνία με τον συνάδελφό σου, μέσω email δεν είναι πάντα σίγουρο πως θα γίνει κατανοητός ο τόνος σου και η πρόθεσή σου.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupational Health Psychology, αναφέρει πως τα όχι και τόσο ευγενικά emails στη δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε άγχος και να επηρεάσουν την ευημερία και την οικογενειακή σου ζωή.

Αν και δεν μπορείς να ελέγξεις πώς αντιδρούν οι άλλοι άνθρωποι, μπορείς να ελέγξεις πώς θα διαχειριστείς εσύ την απάντησή σου σε ένα ‘’αγενές’’ email και αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη δική σου ηρεμία, τόσο στη δουλειά όσο και εκτός αυτής.

Η Misa Narrates, μια 24χρονη TikToker από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαντήσουν τις απορίες τους σχετικά με το πώς να χειριστούν τις συγκρούσεις στον χώρο εργασίας.

Σε ένα συγκεκριμένο TikTok, το οποίο έχει πάνω από 1,2 εκατομμύρια προβολές και 260.000 likes, η Narrates απαντά σε ένα αίτημα σχετικά με το πώς μπορείς να απαντήσεις επαγγελματικά σε ένα email στο οποίο κάποιος συνάδελφος σε κατηγορεί.

@misanarrates#stitch with @beafierce when it comes to an email response that perfectly says “f u”, count me in!
♬ original sound – the ambassador

Η Narrates αναφέρει πως το email σου καλό θα ήταν να αναφέρει τα εξής:

«Αν και αναγνωρίζω το πώς μπορεί να θυμάσαι τα γεγονότα, δυστυχώς, αυτό που συνέβη διαφέρει ελαφρώς. Επιπρόσθετα, είναι λυπηρό να πρέπει να το συζητάμε μέσω email λόγω του γεγονότος ότι αυτό στερεί και τους δύο μας την ευκαιρία να  δούμε τι πραγματικά συνέβη και να το λύσουμε. Ελπίζω, ωστόσο, ότι θα βρούμε λύση. Στο μεταξύ, περιμένω τα σχόλιά σου.»

Η ειλικρινής αυτή απάντηση χτυπά πραγματικά όλα τα σημεία με επαγγελματικό τρόπο. Αναγνωρίζει την εμπειρία του συναδέλφου της, ενώ δηλώνει ότι δεν είναι απολύτως αληθινή.

Η απάντησή της υπογραμμίζει επίσης την απογοήτευσή της που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση μέσω email και ενισχύει περαιτέρω ότι αυτό που ισχυρίζεται η συνάδελφος δεν είναι εντελώς αλήθεια. Κλείνοντας ολοκληρώνει με την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σε λύση περιμένοντας την απάντησή της.