Εάν έχεις την τάση να παραπονιέσαι για τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου κατά τη διάρκεια της μέρας, τότε, συγχαρητήρια!  Είσαι από τις τυχερές που δεν θα κάνουν εύκολα ρυτίδες έκφρασης.

Και γενικότερα, ο χρόνος θα καθυστερήσει να αφήσει τα σημάδια του στο δέρμα σου. Βέβαια, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά».

Πολύ συχνό παράπονο είναι ότι όποιο primer, πούδρα ή ακόμα και setting spray και να βάλουν, το μακιγιάζ μέχρι το τέλος της μέρας έχει εξαφανιστεί. Ειδικά τα δέρματα που είναι λιπαρά, ταυτόχρονα όμως και ευαίσθητα, πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στις δύο αυτές ανάγκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένα tricks, τα οποία υπόσχονται να μειώσουν αποτελεσματικά την έντονη λιπαρότητα. Ταυτόχρονα, με σεβασμό στην ευαισθησία του εκάστοτε δέρματος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να δεις τη λιπαρότητα να μειώνεται:

Ο τρόπος που πλένεις το πρόσωπό σου

Ένα από τα πιο κοινά λάθη όσον αφορά τη λιπαρότητα είναι αυτό του συχνού πλυσίματος. Και ας μην γελιόμαστε. Ο σχολαστικός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω της υγιούς εμφάνισης. Δεν υπάρχει κανένας όμως λόγος για υπερβολές. Ο υπερβολικός καθαρισμός και μάλιστα με «σκληρά» καθαριστικά, που δε σέβονται το δέρμα, μόνο αντίθετα αποτελέσματα θα έχει. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το υπερβολικό πλύσιμο ως επίθεση, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται extra λιπαρότητα.

Δύο φορές την ημέρα, με κάποιο ήπιο καθαριστικό είναι υπέρ-αρκετές.

Ενυδάτωση όλη μέρα

Το δεύτερο πιο συχνό λάθος στο οποίο πέφτουν τα κορίτσια με λιπαρό δέρμα είναι η ενυδάτωση του προσώπου. Ή μάλλον η μη ενυδάτωση. Λανθασμένα υπάρχει η άποψη ότι τα δέρματα με περίσσεια λιπαρότητα, δεν έχουν ανάγκη ενυδάτωσης, καθώς εκκρίνουν ήδη αρκετή. Το αποτέλεσμα του να μην παρέχεις ενυδάτωση στο δέρμα, είναι η υπέρ-έκκριση λιπαρότητας, στην προσπάθεια να έρθει ισορροπία από τον οργανισμό. Όπως δηλαδή συμβαίνει και με τον υπερβολικό καθαρισμό.

Το ιδανικό σενάριο, είναι η καθημερινή ενυδάτωση με κάποια κρέμα ελαφριάς σύστασης. Έτσι και θα καλυφθούν οι ανάγκες ενυδάτωσης και το δέρμα δεν θα μείνει με βαριά αίσθηση λιπαρότητας.