Το θέμα της προστασίας από τον ήλιο μπαίνει όλο και περισσότερο στην ατζέντα μας. Για τα πολυάσχολα κορίτσια ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας με spf. Υπάρχει όμως μια μικρή αλλά εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια που οι περισσότερες από εμάς αγνοούν: Για να είναι όντως αποτελεσματικό το αντηλιακό μας, είναι αναγκαία η τακτική του ανανέωση.

Σύμφωνοι, όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης spf που επιλέγουμε, τόσο πιο αυξάνεται η χρονική περίοδος δράσης του

Εάν διατηρούμε ένα make-up free προφίλ, τα πράγματα είναι λίγο πολύ εύκολα. Μέσα στην μέρα, μπορούμε να έχουμε μέσα την τσάντα μας το αντηλιακό μας. Έτσι, χωρίς κόπο, ανά λίγες ώρες, μπορούμε να το ανανεώνουμε. Το πρόβλημα είναι για τα κορίτσια που δεν φεύγουν από το σπίτι χωρίς το full face make-up τους. Δεδομένου ότι το αντηλιακό μπαίνει πάντα ως πρώτο στρώμα, πάνω σε καθαρό δέρμα, κατευθείαν υπάρχει δυσκολία. Πώς μπορούν να ανανεώσουν το αντηλιακό τους on the go;

Ο πιο έξυπνος τρόπος να ανανεώσεις το αντηλιακό σου on the go
Byrdie

Η λύση είναι εξαιρετικά απλή. Αρκεί ένα αντηλιακό σε μορφή spray.

Όλο και περισσότερες εταιρίες πλέον στρέφουν την προσοχή τους σε τέτοιου τύπου προϊόντα. Δεδομένου μάλιστα ότι οι δείκτες προστασίας είναι έως και πολύ υψηλοί, έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε. Πάνω από το μακιγιάζ, αφού ανακινήσουμε το προϊόν καλά, ψεκάζουμε γενναιόδωρα.

Extra sos tip: Τα αντηλιακά spray καλό είναι να μην αποτελούν την αρχική επιλογή αντηλιακού. Δεδομένου ότι η προστασία που ξεκινάμε, πρέπει να είναι επαρκής, καλύτερα να ξεκινήσουμε με μια πλούσια στρώση αντηλιακής κρέμας. Στη συνέχεια της μέρας μας, ανανεώνουμε την προστασία μας με κάποιο spray. Αν σκεφτούμε μάλιστα, ότι συνήθως τα αντηλιακά spray δίνουν και ένα mat effect, δε χρειαζόμαστε πολλά ακόμα.

Τα αντηλιακά spray μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν το must have item όλου του καλοκαιριού.


featured image: byrdie.com.au