Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς οι σκηνοθέτες χρησιμοποιούν τις εικόνες για να εκφράσουν συναισθήματα όπως: η νοσταλγία, η χαρά και η αγωνία; Είναι γεγονός πως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ενός σκηνοθέτη είναι η δημιουργία συναισθημάτων μέσα από την εικόνα.

maxresdefault

Ta visual effects ή αλλιώς τα οπτικά εφέ παίζουν τεράστιο ρόλο στην οπτικοποίηση των συναισθημάτων, ενώ μεγάλη σημασία έχει και το color grading αλλά και το sound design. Υπάρχει, λοιπόν, μια σειρά από στοιχεία στο χώρο του κινηματογράφου που κάνει τη δουλειά, και σε αυτό το βίντεο από την CineFix έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι είναι, καθώς και το πώς μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου, όπως ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο Steve McQueen, και ο Φρανκ Ντάραμποντ, τα συνδυάζουν για να δημιουργήσουν μερικές από τις πιο συναισθηματικές σκηνές στην κινηματογραφική ιστορία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία συγκινήσεων στο κινηματογράφο. Κάποιοι από αυτούς τους τρόπους είναι το slow motion, ένα δραματικό soundtrack ή και ένας ηθοποιός να κλαίει. Ωστόσο το βίντεο δείχνει πως υπάρχει ένας βασικός τρόπος: ο συνδυασμός διαφορετικών στοιχειών όπως ο ήχος, η πλοκή, η εκφραστικότητα του ηθοποιού κτλ. Παρακάτω θα δείτε τη σκηνή της απόδρασης από την ταινία Room (2015) του Lenny Abrahamson.