Η ομορφιά εκτός από γονίδια θέλει και κόπο κυρία μου. Τί νομίζεις; Δώστου μάσκες, και δώστου διατροφή και δώστου βιταμίνες. Βέβαια το αποτέλεσμα σε δικαιώνει. Λαμπερό πρόσωπο, αψεγάδιαστη επιδερμίδα! Υπάρχουν, όμως, 4 λάθη που κάνουμε όλες και μπορούν να σου καταστρέψουν το πρόσωπο.

Σε φόβησα; Εντάξει, αυτό ήθελα. Πρόσεχε τώρα:

Λάθος 1: Μοιράζεσαι το makeup

pws-katastrefeis-thn-omorfia-soy-tessera-vhmata-savoir ville  (1)

ΔΕΝ μοιραζόμαστε ΠΟΤΕ τα καλλυντικά μας και τα πινέλα μακιγιάζ. Ακόμη κι αν είναι η αδερφή σου, η καλύτερή σου φίλη ή και η μαμά σου, τα μικρόβια (καλά και κακά) καθώς και οι αλλεργικές αντιδράσεις που έχει ο κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιες. Οι μολύνσεις παραμονεύουν!

 Λάθος 2: Δεν κοιτάς την ημερομηνία λήξης

pws-katastrefeis-thn-omorfia-soy-tessera-vhmata-savoir ville  (2)

Όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή την ζωή κάποτε τελειώνουν. Ακόμη και το τέλειο κόκκινο κραγιόν. Τσέκαρε, λοιπόν, σε τακτικά χρονικά διαστήματα τις ημερομηνίες λήξης όλων των προϊόντων που χρησιμοποιείς και πέτα ό,τι πλησιάζει σε λήξη για να μην ξεχαστείς! Μεγάλη προσοχή σε mascara και eyeliner, τα οποία πρέπει να τα πετάμε 6 μήνες απο την ημέρα που ανοίγουμε την συσκευασία. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται όταν έρχονται τα καλλυντικά προϊόντα σε επαφή με τον αέρα δεν το βάζει ο νους σου!

Λάθος 3: Κοιμάσαι με το makeup

pws-katastrefeis-thn-omorfia-soy-tessera-vhmata-savoir ville  (4)

Μεγάλο λάθος. Νυστάζεις – ξενυστάζεις πρέπει να κάνεις το ντεμακιγιάζ σου, ξεβάφεσαι γιατί αν δεν καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, όσο εσύ κοιμάσαι, η επιδερμίδα σου απορροφά όχι μόνο όλο το βλαβερό makeup αλλά και όλη τη ρύπανση και σκόνη ολόκληρης της  ημέρας που πέρασες.

Λάθος 4: Δεν φοράς αντηλιακή κρέμα

pws-katastrefeis-thn-omorfia-soy-tessera-vhmata-savoir ville  (3)

Χειμώνα – Καλοκαίρι, Άνοιξη – ΦΘινόπωρο πρέπει να φοράμε αντιηλιακή κρέμα προσώπου! Ναι, είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα κι έχουμε καλοκαίρι 6 μήνες και ήλιο ακόμη και τον χειμώνα! Εάν δεν προσέχουμε, όμως, αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο. Ο ήλιος βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα και την υγεία σου. Χρειάζεται αντιηλιακή προστασία κάθε μέρα. Κάθε πρωί φόρα το αντιηλιακό σου και διάλεξε makeup που να προσφέρει και αντιηλιακή προστασία.

 Better be safe than sorry