Όλοι οι millennials μοιράζονται ένα όνειρο. Είναι απλό: Γίνε αφεντικό του εαυτού σου, παραιτήσου από τη δουλειά σου και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Δελεαστικό δεν λέω. Μερικά συναρπαστικά ταξίδια που έκανα ήταν η ώθηση που ήθελα για να αφήσω τη δουλειά μου, και πιστέψτε με δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται στο Instagram. Μόνο αν πουλήσεις ό,τι έχεις και δεν χρειάζεται να πληρώνεις ενοίκιο. Αλλά εμένα ο στόχος μου ήταν να μην σταματήσω να ταξιδεύω. Το να δουλεύεις για τον εαυτό σου, να έχεις μία σταθερή ζωή και στη συνέχεια να έχεις και χρήματα για να ταξιδεύεις είναι αρκετά δύσκολο.

Ποια είναι λοιπόν τα 5 συμπεράσματα που έβγαλα σχετικά με τα ταξίδια όταν δεν υπάρχει σταθερός μισθός;

Ας μιλήσουμε για την ασυνέπεια 

Υπάρχει λόγος που περίμενα αρκετό καιρό μέχρι να γίνω αφεντικό του εαυτού μου, και όπως όλοι εκεί έξω να έχω ένα σταθερό εισόδημα. Η ποικιλία είναι το αλάτι και το πιπέρι στη ζωή μας, εκτός αν έχεις λογαριασμούς να πληρώσεις. Ήξερα πως σαν ελεύθερη επαγγελματίας, δεν θα είχα ποτέ σταθερό μισθό. Έτσι, έβαλα στόχο τον μισθό που θα ήθελα να έχω τον μήνα. Εκείνος ο μισθός που θα καλύπτεις τις βασικές μου ανάγκες, Όταν το υπολόγισα άρχισα να κόβω έστω και λίγο από τους μήνες που περνούσαν όλοι οι λογαριασμοί από τα χέρια μου. Γιατί έστω και λίγο; Ανακάλυψα ότι γράφοντάς τα απλά σε ένα σημειωματάριο δεν έβγαζα άκρη, μιας και έτσι ξόδευα πολλά παραπάνω. 

Σχεδίασα ακριβώς το που θα ήθελα να βρίσκομαι από άποψη μισθού στο μέλλον, ήξερα ότι αν δεν το πετύχω θα παραιτούμουν ως ελεύθερη επαγγελματίας κυρίως γιατί δεν θα έβγαζα αρκετά χρήματα για να ταξιδεύω. 

Πάρε ένα μικρό δάνειο

Όταν άρχισεις να δουλεύεις ως ελεύθερη επαγγελματίας, είναι φυσιολογικό να νιώθεις αγχωμένη επειδή έθεσες πολύ υψηλούς στόχους. Όταν τα βγάζεις πέρα μόνη σου, νιώθεις πολύ καλά. Το λέω από προσωπική πείρα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι αν ήθελα να έχω περισσότερες εύκαιρες θα έπρεπε να πάρω ένα μικρό δάνειο για να μπορώ να ταξιδεύω. Έχω δημιουργήσει κάποιους στόχους όπως ο καθένας μας εκεί έξω. Έψαξα να βρω κάτι που όχι μόνο με βοηθάει να πληρώσω τους λογαριασμούς, αλλά και να μου επιτρέπει να ταξιδεύω και να ξοδεύω για διάφορες ανάγκες του σπιτιού. 

Σκέφτηκα ξανά το budget μου

Ως ελεύθερη επαγγελματίας, όταν έχω κάποιο εισόδημα δεν κρατιέμαι να το ξοδέψω. Κάνοντας όμως τη μεγάλη ζωή μπορεί να σε προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα, ειδικά αν χάσεις κάποιον πελάτη. Όταν ο μισθός μου αυξήθηκε έκανα κάποιες αλλαγές, αλλά κυρίως κρατούσα λεφτά στην άκρη για τα ταξίδια. 

Εκμεταλλεύσου τις πιθανότητες

Όταν ο σύντροφός μου αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό, ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι πιο “σφιχτά”. Ωστόσο, συχνά έπρεπε να παρευρίσκεται σε συνέδρια και σε σεμινάρια και αυτό που έδινε την δυνατότητα να ταξιδεύω μαζί του. Πολλές φορές τα έξοδα μεταφοράς ήταν πληρωμένα και εμείς έπρεπε να πληρώσουμε μόνο το ξενοδοχείο.

Δεν ξέρεις ποτέ τι σε περιμένει, όταν όμως σου τυχαίνουν πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτά που έρχονται στο δρόμο σου. 

Ταξιδεύω μόνο όταν έχω την οικονομική δυνατότητα 

Τώρα είναι η στιγμή που μπορεί κανείς να εκμεταλλευτείς το ευέλικτο ωράριο. Συχνά, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν κατά την περίοδο των διακοπών πετυχαίνουν και υψηλότερες τιμές. Προτιμώ να ταξιδεύω όταν οι περιοχές δεν είναι κατακλυσμένη από τουρίστες. 

Δεν θα ήθελες να ξεφύγεις από τα ίδια και τα ίδια; Για παράδειγμα, τι θα έλεγες αν ξέφευγες από τα συνηθισμένα; Το να πας διακοπές στο Παρίσι τον Απρίλιο μπορεί να ακούγεται τρελό μιας και ο καιρός είναι δροσερός, αλλά είναι πολύ καλύτερα από το να πηγαίνεις τον χειμώνα. Και φυσικά τα εισιτήρια τα βρίσκεις στη μισή τιμή.

Γίνε πιο ευέλικτη και πιο αυθόρμητη, για να το κάνεις αυτό ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα από σήμερα κιόλας. 

Πηγή: theeverygirl.com