Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του αμερικανικού Bridgerton φαίνεται πως έκανε πρεμιέρα η βρετανική απάντηση. Το Pursuit of Love είναι η νέα σειρά του BBC που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Nancy Mitford που κυκλοφόρησε το 1945.

Στο Pursuit of Love, η αριστοκράτισσα Linda Radlett ψάχνει την αληθινή αγάπη

Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο του μεσοπολέμου, όταν η Linda ξεκινά το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης θέλοντας να ζήσει τον έρωτα στα άκρα. Aπό το Oxfordshire βρίσκεται στα Πυρηναία στην καρδιά του ισπανικού εμφυλίου και από εκεί στο Παρίσι. Την ιστορία της Linda αφηγείται η ξαδέρφη της, Fanny, ένα κορίτσι πολύ πιο ήπιων τόνων. Το σενάριο της σειράς και τη μεταφορά του στην οθόνη ανέλαβε η φανταστική Emily Mortimer κάνοντας όλους τους θεατές να την αγαπήσουν από την αρχή ξανά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η Guardian χρειάστηκε δύο μόνο λέξεις για να περιγράψει τη σειρά: absolutely glorious.

H σειρά έχει έντονο το κωμικο-τραγικό στοιχείο

Μπορεί φαινομενικά να είναι ένα μεγάλο πάρτι, ωστόσο κάτω από το χαλί κρύβονται όλες οι ανασφάλειες των ηρώων. Οι ήρωες που σκιαγράφησε η Nancy Mitford πριν από μερικές δεκαετίες έχουν αδυναμίες, αγωνίες και κάνουν συνεχώς “λάθη”. Το Pursuit of Love και η απεικόνιση των “καταπιεστικών” ανθρώπων της εποχής στέκεται ως σύμβολο του συντηρητισμού μέχρι και σήμερα.

Ακόμη και σε αυτή τη σειρά, την παράσταση κλέβει ο Andrew Scott

Μπορεί να μην έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Υποδύεται τον Lord Merlin, έναν πλούσιο γείτονα της Linda που εκτός από έργα τέχνης, φαίνεται να “συλλέγει” και ανθρώπους-με την καλή έννοια. Έχει κοντά του ανθρώπους που ταιριάζουν με την αισθητική και μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη ζωή με εκείνον. Έτσι, βλέποντας την επιθυμία της Linda να βρει τον αληθινό έρωτα, την παίρνει υπό την προστασία του. ‘Ασχέτως που δεν είναι ποτέ εκεί για να τη δει να παίρνει όλες τις λάθος αποφάσεις. Ο ίδιος είναι πολύ απασχολημένος με τα πάρτι του και τον χορό.

Το Twitter εκθείασε την εμφάνιση του ήδη από την πρεμιέρα

featured image: Theodora Films Limited & Moonage Pictures Limited/Robert Viglasky