Είναι ένα από εκείνα τα προϊόντα περιποίησης, τα οποία, κάθε beauty και skincare addict που σέβεται τον εαυτό της θέλει διακαώς να δοκιμάσει.

Μιλάμε φυσικά για την μάσκα προσώπου της εταιρίας Peter Thomas Roth, την Pumpkin Enzyme Mask, η οποία προορίζεται για ενζυμική απολέπιση του προσώπου, χάρη στα ένζυμα κολοκύθας που περιέχει. Προορίζεται δηλαδή για όσες από εμάς δεν προτιμάμε τη μηχανική απολέπιση με κόκκους, αλλά μια λιγότερο «άγρια» για την επιδερμίδα μέθοδο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: H συσκευασία έρχεται στα 150 ml, ποσότητα σαφώς μεγαλύτερη από τα προϊόντα που κυκλοφορούν συνήθως στο εμπόριο, με το χρώμα της να είναι ένα «μουντό» πορτοκαλί (κολοκυθί), ενώ το άρωμά της θυμίζει γλυκό κολοκύθας με κανέλα. Το προϊόν ισχυρίζεται πως προσφέρει μια έντονη και βαθειά απολέπιση, χάρη στα άλφα υδροξυ-οξέα και τα οξείδια αργιλίου που περιέχει, ενώ προορίζεται για εβδομαδιαία χρήση. Το αποτέλεσμα, όπως υπόσχεται η μάσκα, είναι η εξομάλυνση των λεπτών γραμμών του προσώπου, καθώς και μια απαλότερη και πιο λαμπερή επιδερμίδα. Εννοείται ότι η καλύτερη ώρα της ημέρας για την εφαρμογή της μάσκας είναι το βράδυ, προκειμένου να μην εκτεθούμε άμεσα στον ήλιο, ενώ για τις επόμενες ημέρες η χρήση ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Μετά από μια ένα μήνα συστηματικής χρήσης και δεδομένου ότι η επιδερμίδα μου είναι ευαίσθητη, κανονική-μεικτή, κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα: στο πρώτο λεπτό της εφαρμογής της μάσκας, εμφανίζεται ένα ελαφρύ τσούξιμο της επιδερμίδας, το οποίο βέβαια μετά από ελάχιστα λεπτά υποχωρεί. Ξεπλένοντάς την μετά από 5 λεπτά, η υφή και ο τόνος της επιδερμίδας μοιάζουν σαφώς πιο ομοιόμορφα. Μακροπρόθεσμα, παρατήρησα μια βελτίωση στην ομοιομορφία του χρωματικού τόνου και την υφή της επιδερμίδας μου. Επιπλέον, παρά την ευαισθησία του δέρματός μου, με τη συστηματική χρήση αντηλιακού τις επόμενες μέρες, δεν δημιουργήθηκε κάποιος ερεθισμός.

Τελικά, πρόκειται για ένα προϊόν που αξίζει, κατά τη γνώμη μου, το ντόρο που έχει δημιουργήσει, καθώς πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχεται, χωρίς να ταλαιπωρεί ακόμα και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη από τα καταστήματα Sephora, μπορείτε όμως να την προμηθευτείτε, σε σαφώς καλύτερη τιμή, σε online καταστήματα όπως το Beauty Bay & το LookFantastic.