Pumpkin Chocolate Mousse

Pumpkin Chocolate Mousse

(c) All rights reserved

Η συνταγή αυτή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για εκείνες τις περιπτώσεις που θέλετε ένα γρήγορο κι εύκολο γλυκό για τραπέζι με φίλους. Γίνεται στη κυριολεξία μέσα σε 10 λεπτά, και η γεύση του είναι φοβερή. Το μυστικό υλικό είναι το silen tofu που αντικαθιστά τη κρέμα γάλακτος και δίνει στη μούς αύτη μια εξαιρετικά πλούσια, βελουτέ υφή. Το τόφου είναι παράγωγο της σόγιας και αποτελεί μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης. Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σελήνιο και φώσφορο. Σας υπόσχομαι ότι δε θα το καταλάβει κανείς, μιας και η γεύση του είναι ιδιαίτερα ουδέτερη και απλά κάνει τα θαύματα του στην υφή! Προσοχή όμως να αγοράσετε silken tofu και όχι απλό tofu μιας και η υφή τους είναι πολύ διαφορετική. Στη συγκεκριμένη συνταγή πρόσθεσα λίγο Bailey’s Pumpkin Spice, μιας και λόγω Halloween ήθελα να δώσω μια πιο εορταστική γεύση, αλλά μπορείτε εύκολα ή να το παραλείψετε ή να αντικαταστήσετε με απλό Bailey’s ή ρούμι.

Pumpkin Chocolate Mousse

(c) All rights reserved

Υλικα (για 6 βαζακια)

  • 2 κουτιά silken tofu
  • 200γρ σοκολάτα υγείας §
  • Μισή κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1κτ σούπας απόσταγμα βανίλιας
  • Λίγο τσίλι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 5κτ σούπας Bailey’s Pumpkin Spice
  • Ξύσμα από ένα lime
  • Μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια για το γαρνίρισμα

Προετοιμασια

  • Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
  • Στραγγίζεις μέσα σε μια πετσέτα το τόφου μέχρι να φύγει το πολύ νερό.
  • Βάζεις σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (η multi) το τόφου, το απόσταγμα βανίλιας, το τσίλι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το Bailey’s και χτυπάς για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτεις σιγά σιγά και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάς γι’ άλλο ένα λεπτό μέχρι να ανακατευτεί καλά.
  • Σερβίρεις σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια του καφέ.
  • Κομματιάζεις τα καρύδια ή τα φιστίκια Αιγίνης με γουδοχέρι και πασπαλίζεις τη μους.
  • Κρυώνεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά αν και μπορείς να τα φας κι απευθείας.
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.