Κάποιες ταινίες είναι απόλυτα συνυφασμένες με τους ηθοποιούς τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο. Σήμερα, κανείς δε μπορεί να φανταστεί την ταινία χωρίς τους John Travolta και Samuel L. Jackson ή την Uma Therman. Κι όμως αρκετά χρόνια πριν, προτού ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας, ο Ταραντίνο είχε πολύ διαφορετικά σχέδια.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η wishlish του Ταραντίνο για τους ηθοποιούς που θα ήθελε να έχει ιδανικά στο καστ του Pulp Fiction

Για τους δύο βασικούς χαρακτήρες του, ο Travolta και ο Jackson βρίσκονταν πιο χαμηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες του σκηνοθέτη. Ο ρόλος του Vincent Vega προοριζόταν αρχικά για τον Michael Madsen, με τον οποίο ο Ταραντίνο είχε ήδη συνεργαστεί στο Reservoir Dogs. Από την άλλη, τον ρόλο του Jules Winnfield, ήθελε ιδανικά να τον δώσει στον Laurence Fishburn.

Oι υπόλοιποι ηθοποιοί που βρίσκονταν ως επιλογές για το ρόλο του Vincent Vega ήταν ο Alec Baldwin, o Gary Oldman, ακόμη και ο Denzel Washington. Όσο για τον ρόλο του Lance, o Ταραντίνο αναφέρει ξεκάθαρα ότι έγραψε τον συγκεκριμένο ρόλο για τον John Cusack. Ωστόσο, η εναλλακτική που τελικά επικράτησε ήταν ο Eric Stoltz.

H Uma Therman δε βρισκόταν καν στη λίστα με τις επιλογές για το ρόλο της Mia Wallace

Αυτό είναι ίσως που κάνει και την μεγαλύτερη εντύπωση. Σήμερα δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε καμία άλλη να χορεύει στο πλάι του John Travolta στη θρυλική σκηνή. Ωστόσο, ο Ταραντίνο στη λίστα του είχε μεταξύ άλλων την Virginia Madsen, την Bridget Fonda και την Pam Grier. Σε καμιάς το όνομα δίπλα όμως δεν είχε βάλει τα 3 αστεράκια που δήλωναν την πρώτη του επιλογή. Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή ήταν φίλος τότε με την Uma Therman, ήταν και λίγο αυτονόητο ότι η ίδια ήταν ανάμεσα στις επιλογές του.

Ανάμεσα στις πολλές εναλλακτικές του για τους υπόλοιπους ρόλους συναντάμε τα ονόματα του Johnny Depp, του Eddie Murphy, του Nicholas Cage και της Julie Delpy. Και ειλικρινά μετά από όλα αυτά δε μπορούμε καν να φανταστούμε πόσο διαφορετικό μπορεί να ήταν το Pulp Fiction σήμερα.