Θα αγαπήσεις τη γεύση και την ευκολία αυτής της συνταγής. Είναι υπέροχη για πάρτυ με λίγα άτομα, για επιτραπέζια, για βραδιές αγώνων και για μινι φεστιβάλ ταινιών στο σπίτι. Καραμελωμένα κρεμμύδια, κιμάς και τυρί είναι τα βασικά συστατικά, μαζί με τα ψωμάκια. Η γεύση θα σου θυμίσει τα κλασικά burger αλλά η διαφορά είναι ότι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Τι θα χρειαστείς:

8 κουταλιές βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 κουταλιά Worcestershire sauce

αλάτι και πιπέρι

12 μικρά, στρογγυλά ψωμάκια

500γρ τυρί έμενταλ

2 κουταλιές σουσάμι

1 κουταλιά θυμάρι

1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

Πως θα το φτιάξεις:

Λιώσε δύο κουταλιές από το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και ανέβασε λίγο τη θερμοκρασία. Ανακατεύοντας, άφησε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Αν βλέπεις πως τα κρεμμύδια τείνουν να στεγνώσουν ρίξε μισό ποτήρι νερό.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά με τη μισή Worcestershire sauce. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Βάλε τον κιμά στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανέβασε τη θερμοκρασία και σόταρε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Λάδωσε ένα ταψί ή στρώσε αντικολλητικό χαρτί. Αράδιασε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια στο ταψί.

Σκέπασε με μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα του κιμά και πασπάλισε με το έμενταλ. Στη συνέχεια σκέπασε με το καπάκι του ψωμιού. Σε ένα μικρό μπολ λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο, ρίξε την υπόλοιπη Worcestershire sauce και ανακάτεψε τα καλά. Με ένα πινέλο άπλωσε πάνω σε κάθε ψωμάκι κάμποσο από το μείγμα. Πασπάλισε με το σουσάμι, το θυμάρι και τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου. Ψήσε μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια από τα ψωμάκια, περίπου 20 λεπτά.

featured photo: hostthetoast.com