Φέτα, μέλι, μέντα και ξύσμα πορτοκαλιού. Πρόσθεσε μία πράσινη σαλάτα, ένα ποτήρι λευκό κρασί και έχεις έτοιμο ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα μεσημεριανό για ένα ή δύο άτομα. Θα αγαπήσεις τον συνδυασμό του απαλά αλμυρού και του γλυκού, των αρωμάτων της μέντας και του πορτοκαλιού και αν ψήσεις λίγο παραπάνω το κουκουνάρι θα έχεις μία φανταστική εναλλαγή γεύσεων με ένα μόνο πιάτο.

Θα χρειαστείς:

1/4 κούπας κουκουνάρι 1 κομμάτι φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 γεμάτες κουταλιές μέλι 1 κουταλάκι ψιλοκομμένη μέντα 1 κουταλάκι ξύσμα

Crackers για σερβίρισμα

Πως να το κάνεις:

Προθέρμανε τον φούρνο. Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί. Βάλε τη φέτα και ρίξε λίγο ελαιόλαδο. Ψήσε τη φέτα στο grill του φούρνου για 8-10 λεπτά. Βάλε το ταψί από τον φούρνο και σέρβιρε προσεκτικά τη φέτα στο πιάτο. Ρίξε το μέλι και βάλε για 3-4 λεπτά στον ζεστό φούρνο για να καραμελώσει το μέλι. Πασπάλισε με το κουκουνάρι, την ψιλοκομμένη μέντα και το ξύσμα και σέρβιρε το πιάτο ζεστό.