Ψηφιακες Γειτονιες: Μεγαλωνοντας (σ)το αυριο!

logo_small

Οι Ψηφιακές Γειτονιές, για 2η συνεχή χρονιά, δηλώνουν δυναμικά το παρόν για να (ξανά) φέρουν ακόμα πιο κοντά όλους εσάς τους «γείτονες», «γνωστούς», «επισκέπτες» ή έστω «περαστικούς» της ψηφιακής κοινότητας.

Η ομάδα του πρωτοποριακού portal  Μικροί Μεγάλοι (www.mikroimegaloi.gr) είχε την ιδέα και οι 5 γυναίκες που αποτελούν και τη βασική ομάδα διοργάνωσης, φέρνουν στις 4 και 5 Απριλίου στο the Hub Events τις Ψηφιακές Γειτονίες για να χαρίσει και πάλι τη γνώση αλλά και να δώσει έμπνευση σε όλους τους «κατοίκους» της μοναδικής αυτής γειτονιάς.

koutso_sample

Σήμερα γνωρίσαμε από κοντά την ομάδα και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

Q1: Για όσους δεν ξέρουν, τι είναι οι «Ψηφιακές Γειτονιές»;

Οι ‘Ψηφιακές Γειτονιές’ είναι το πρώτο διαδραστικό συνέδριο, που συνδυάζει τη γνώση με την προσωπική εμπειρία, τις ομιλίες με τα workshops, το networking με την διασκέδαση.

Όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες, μπαμπάδες και όχι μόνο, ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Με συστατικά την αγάπη και τον ενθουσιασμό δημιουργούν τη δική τους προσωπική σελίδα.

flour_hands

Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να τη μοιραστούν. Καθημερινά αποκτούν πιστούς αναγνώστες που αναζητούν έμπνευση αλλά και γνώση μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες. Έτσι, δημιουργείται μια γειτονιά, που εάν και οι κάτοικοι της δεν έχουν ποτέ συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο, έχουν ένα μοναδικό δέσιμο και μια αξιοσημείωτη επικοινωνία. Η Ψηφιακή Γειτονιά διαμορφώθηκε από την στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται. Άλλωστε πώς αλλιώς οι φωνές θα μπορούσαν να ακουστούν;

Q2: Τι καινούργιο μας φέρνουν οι «Ψηφιακές Γειτονιές» φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά;

Μετά την περσινή επιτυχία της εκδήλωσης, θελήσαμε να θέσουμε το πήχη ακόμα πιο ψηλά για τη φετινή χρονιά. Και όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία πράξαμε καλά, αφού οι σκέψεις και οι ιδέες μας ταυτίστηκαν απόλυτα και με τις προτάσεις που προέκυψαν μέσα από μία έρευνα που διεργήσαμε πριν από λίγο καιρό. Εδώ να σας αναφέρουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιστα σημαντική, τόσο σε εύρος όσο και σε ουσία.

Έτσι, οι Ψηφιακές Γειτονιές 2014 θα είναι μια διήμερη εκδήλωση ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες γνώσης, με την πρώτη ημέρα να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops όπως φωτογραφία, δημιουργική γραφή, βασικές αρχές των Social Media που θα απευθύνονται ξεχωριστά στους «πρωτάρηδες» και τους «βετεράνους» του blogging από έμπειρους επαγγελματίες, από έμπειρους επαγγελματίες ενώ η δεύτερη ημέρα θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες και panels. Ομιλητές και bloggers επιλεγμένοι για τη ψηφιακή τους και όχι μόνο, δράση σε διάφορους τομείς θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν με το έργο τους και ίσως και να «διδάξουν» με την πορεία τους. Όπως ο αγαπημένος και γνωστός σε όλους Νίκος Πιλάβιος με τον Παραμυθά του, η Esther Van De Paal από το Babyccino, αλλά και bloggers από διάφορους χώρους ενδιαφέροντος όπως το φαγητό, τα παιδιά, η συγγραφή!

Team_logo(Από αριστερά Nάταλι Λεβή www.theplayroomblog.gr , Κατερίνα Λάμπρου www.mikroimegaloi.gr, Άσπα Τσαμαδή www.aspaonline.gr,  Πέπη Νικολοπούλου www.aliceonboard.gr/blog, Έλενα Χαβιάρα www.rpsevents.gr)

Φέτος, λοιπόν, οι «Ψηφιακές Γειτονιές» έρχονται με ένα όραμα: ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’

Q3: Αλήθεια, τι σημαίνει για εσάς η φράση ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’;

Είναι, πλέον, αδιαμφισβήτητο γεγονός: όλοι εμείς μεγαλώνουμε μαζί, μαθαίνουμε, ανταλλάσσουμε απόψεις και γνώσεις. Έχοντας αφουγκραστεί την απαίτηση της εποχής για συνέργειες και ομαδικότητα, κατορθώσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποδείξουμε, στους εαυτούς μας πρώτα από όλα, την αξία του «η ισχύς εν τη ενώσει». Έτσι, εφοδιασμένοι με τη γνώση της ανάγκης όλων για συσπείρωση και οργανωμένο βήμα, συνεχίζουμε την αρχική μας έμπνευση:

Λέξεις, αξίες αποτυπώνονται σε ένα χαρτί, σε μία οθόνη.

Καθένας από εμάς φέρνει τη δική του ιστορία και όλοι μαζί γράφουμε ιστορία.

final_300x250

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, τα παιδιά μας και να τους δώσουμε το όραμα για εξέλιξη. Για να μπορούν και εκείνα με τη σειρά τους να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Q4: Εμπλουτισμένη η ημέρα σας. Και τα παιδιά μπορούν να παρευρεθούν;

Είμαστε όλοι μας γονείς. Και το πρώτο άγχος και εμάς των ίδιων σε μια τέτοια ημέρα, σε μια τέτοια Εκδήλωση είναι το πώς θα απασχολήσουμε τα παιδιά. Επειδή πολλοί γονείς μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι με κάποιον κηδεμόνα, τούς δίνουμε την δυνατότητα να έρθουν τα παιδιά χωρίς καν να πληρώσουν είσοδο και να απασχοληθούν στο playroom – ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει τα παιδιά των συμμετεχόντων-από πληθώρα ειδικών επαγγελματιών με πείρα στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών κάθε ηλικίας.

alice_hands_new

Q5: Ο εμπορικός κόσμος θα έχει παρουσία σε ένα τέτοιο event;

Πολλές είναι οι εταιρείες που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν και υποστήριξαν αμέσως αυτή την ιδέα. Θα είναι λοιπόν μαζί μας στις Ψηφιακές Γειτονιές για να δώσουν το δυναμικό τους παρόν με ποικίλες δραστηριότητες αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο: για να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τους bloggers που θα δηλώσουν ενδιαφέρον μέσω ενός speed dating: Μίας 5λεπτης συνάντησης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τους bloggers ώστε να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ταιριάζουν καλύτερα στα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες, στο δικό τους προφίλ, που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Q6: Πως μπορεί κανείς να δηλώσει συμμετοχή στο event «Ψηφιακές Γειτονιές»;

Συμμετοχή μπορεί κανείς να δηλώσει στο site http://www.psifiakesgeitonies.gr όπου μπορεί επίσης να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τα workshops, όλες τις θεματικές ενότητες και κάθε παροχή που θα προσφέρεται στην εκδήλωση.

hands_colored

Τα εισιτήρια έχουν τη τιμή των 20,00 Ευρώ για κάθε μέρα, και 30 ευρώ για το διήμερο, και μπορεί κανείς να τα αγοράσει Online από το viva.gr με μετρητά ή με κάρτα, τηλεφωνικά: 11876 Ή με μετρητά σε ένα από τα εκατοντάδες σημεία πώλησης του viva.gr στο TheMall Athens, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots αναφέροντας απλά το όνομα της εκδήλωσης.

Θα χαρούμε να σας δούμε!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.