Το να ταξιδεύεις ακόμα και με τις φίλες σου έχει τις δυσκολίες του και πρέπει να το συνηθίσεις. Πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις με τον σύντροφό σου, ειδικά την πρώτη φορά. Ο σκοπός είναι να έρθετε ακόμα πιο κοντά και να περάσετε μερικές αξέχαστες ημέρες αλλά ακριβώς επειδή θα περάσετε αρκετό χρόνο μαζί, κάτι που ίσως να μην έχετε συνηθίσει στην καθημερινότητα σας όσο καιρό είστε μαζί, μπορεί να προκύψουν μικρά θεματάκια. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πρώτο σας ταξίδι μαζί. Με τις συμβουλές αυτές ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να απολαύσεις το ταξίδι σας και να μην περάσεις όλο τον χρόνο σου αγχωμένη.

Διαλέξτε έναν προορισμό που θέλετε πολύ και οι δυο

Όσο ετοιμάζεται το ταξίδι σας θα περάσετε πολύ χρόνο μαζί να το οργανώνετε. Εκεί θα ξεκινήσει η απόλαυση του ταξιδιού. Εάν επιλέξετε έναν προορισμό που θέλετε πολύ και οι δυο, θα περάσετε πολύτιμο χρόνο μαζί να δείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε όσο θα είστε εκεί. Αν από την άλλη ο ένας από τους δύο επιλέξει τον προορισμό, είναι πιθανό να μην περάσετε πολύ χρόνο μαζί για την οργάνωση και έτσι είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί τριβή όσο θα είστε εκεί λόγω κακής συνεννόησης.

Συζητήστε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού πριν φύγετε

Θα είναι καλό να έχετε καθορίσει από το καθημερινό πρόγραμμα, στο ποιος θα οδηγεί και ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα διαβατήρια. Έτσι, δεν θα υπάρξουν πιθανότητες να αγχωθείτε για μικροπράγματα. Και όπως όλοι ξέρουμε, το άγχος σε ένα ταξίδι μπορεί να φέρει αρκετή ένταση. Κάτι που σίγουρα δεν θέλετε. Οπότε να τα έχετε όλα έτοιμα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν αλλαγές

Πάντα υπάρχουν πιθανότητες να συμβούν απρόοπτα και να χρειαστεί να αλλάξει το πρόγραμμα. Γι’ αυτό είναι καλό να υπάρχει και ένα Plan B. Αντί να ψάχνεστε τελευταία στιγμή για το πως θα διαχειριστείτε κάτι που έτυχε, καλό θα ήταν (όσα μπορείτε να τα προβλέψετε) να ξέρετε και πως μπορείτε να τα διορθώσετε εύκολα.

Ο συμβιβασμός είναι το παν

Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο στα ταξίδια. Αλλά ειδικά στα ταξίδια, είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάτε. Στο τέλος της μέρας, δεν θα έχει σημασία αν πήγατε για ιταλικό που ήθελες εσύ ή γαλλικό που ήθελε εκείνος. Το σημαντικό είναι ότι ήσασταν μαζί και περάσατε όμορφα. Μην αφήσετε τις μικρές λεπτομέρειες να σας χαλάσουν το κέφι.

Δοκιμάστε δραστηριότητες στις οποίες θα γνωρίσετε κόσμο

Ο λόγος που θα πάτε το ταξίδι σας εννοείται πως είναι για να περάσετε αρκετό χρόνο μαζί και πολύτιμες στιγμές οι δυο σας. Αλλά σίγουρα δεν θα σας κάνει κακό να γνωρίσετε και άλλα ζευγάρια και να ανταλλάξετε εμπειρίες. Ίσα ίσα που θα σας δώσει ακόμα περισσότερα για τα οποία θα μπορείτε να συζητήσετε οι δυο σας αργότερα.

Θα μάθετε να μοιράζεστε

Ίσως να μην έχετε συνηθίσει να είστε στον ίδιο χώρο συνέχεια. Εκείνος μπορεί να είναι πάρα πολύ τακτικός και εσύ το ακριβώς αντίθετο ή και ανάποδα. Για να μην έχετε θέματα σε αυτόν τον τομέα θα είναι καλό να έχετε και οι δυο στο μυαλό σας πως πρέπει να σέβεστε τον χώρο του άλλου.

Συζητήστε το budget που θα έχετε στο ταξίδι σας

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο και για τους δυο σας να υπολογίσετε τι μπορείτε να κάνετε όσο θα είστε εκεί και πώς θα χωρίσετε τα κόστη.

Να έχεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Είναι σημαντικό να μπορείς να έχεις μερικά λεπτά κάθε μέρα για να ηρεμήσεις, να καταλάβεις πώς νιώθεις και να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

featured image: Buzzfeed