Αποφάσισες τελικά να ξεκινήσεις yoga, αλλά σε προβληματίζουν πολλά ζητήματα γι’αυτό το νέο σου ξεκίνημα. Για παράδειγμα, δεν ξέρεις τι να περιμένεις απ’το πρώτο σου μάθημα. Θα είναι εύκολο ή δύσκολο; Θα απογοητευτείς ή θα ενθουσιαστείς;

Πρώτα απ’όλα, είναι σημαντικό να κάνεις σωστή έρευνα για το μέρος που θέλεις να ξεκινήσεις. Αν δηλαδή δεν στο έχει συστήσει κάποιος, τότε πρέπει να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες για το τμήμα και όλες τις πληροφορίες γύρω απ’τον δάσκαλο. Πρέπει να ταιριάζουν με τους στόχους που έχεις θέσει και με τον τρόπο γυμναστικής που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επιπλέον, δώσε έμφαση στα εξής:

Πρώτο μάθημα

Σίγουρα το πρώτο μάθημα θα σου φανεί δύσκολο, άρα την απογοήτευση την έχεις στο τσεπάκι. Δεν είναι κακό αυτό, αρκεί να κρατήσεις τον ενθουσιασμό σου και να αποφύγεις να δημιουργήσεις μεγάλες προσδοκίες στο μυαλό σου. Είναι σημαντικό να μπεις στο δωμάτιο και να δείξεις μια κάποια εμπειρία. Όλοι είναι begginers στην αρχή και ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να γίνει τρομακτικό, αλλά μπορεί και να σε αποζημιώσει. Μην πας τελευταία στιγμή

Έχε στο νου σου ότι υπάρχουν τμήματα που δεν επιτρέπουν την είσοδο στους αργοπορημένους, γι’αυτό φρόντισε να είσαι λίγα λεπτά πριν την ώρα σου. Πριν ξεκινήσεις, ενημέρωσε το δάσκαλο σου για τυχόν τραυματισμούς.

Να έχεις υπομονή με τον εαυτό σου

Για να μπορέσεις στην αρχή να τα καταφέρεις, θα χρειαστεί αρκετή εξάσκηση. Μπορεί μάλιστα στην αρχή οι ασκήσεις να φαίνονται επίπονες, είναι όμως ότι το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει στο διαφορετικό. Γι’αυτό μην αναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα και παρέμεινε υπομονετική.

Αξιοποίησε και απόλαυσε την shavasana

Eίναι η χαλαρωτική στάση που γίνεται συνήθως στο τέλος του μαθήματος, χωρίς να είναι απαραίτητα υποχρεωτική. Πριν φύγεις και βγεις ξανά στον έξω κόσμο, ξεκούρασε το σώμα σου. Ξάπλωσε κάτω και συγκεντρώσου στην αναπνοή. Αυτή είναι και η βράβευση για όλες τις δύσκολες ασκήσεις που έκανες στο μάθημα.

Μην τα παρατήσεις

Αν δεις ότι το πρώτο μάθημα δεν είναι στα μέτρα σου, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο στιλ yoga ή να αλλάξεις ακόμα και τμήμα, αντί να τα παρατήσεις τελείως. Δεν θα δεις σημαντικές αλλαγές άλλωστε, αν δεν γίνει μέρος της ζωής σου η yoga.