Τα πρώτα ραντεβού είναι άβολα στο 99% των περιπτώσεων. Είτε είναι blind date, είτε ραντεβουδάκι με το αγόρι που σου αρέσει από τον τρίτο, το να φτάσεις μέχρι εκεί χωρίς στρες είναι σχεδόν αδύνατον. Εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε.

via GIPHY

Επειδή τα ραντεβού είναι μια μικρή επιστήμη, υπάρχουν ειδικοί που δίνουν tips και συμβουλές για να πάει το πράγμα όσο το δυνατόν καλύτερα. Μέσα σε όλες τις συμβουλές υπάρχει από πάντα και ένα φίλτρο: Δε συζητάς για πράγματα που μπορεί να φέρουν τον άλλο ή εσένα σε δύσκολη θέση. Και αν κάτι αξίζει να μπει αυτή την κατηγορία θεμάτων, αυτό είναι το ζήτημα “πρώην”.

Μισό λεπτό όμως, γιατί τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τους ειδικούς πλέον, πρέπει να συζητάς για τους πρώην στο πρώτο ραντεβού.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός σε θέματα σχέσεων James Preeceλ, ισχυρίζεται το εξής: Δε χρειάζεται να θεωρήσεις red flag το γεγονός ότι το ραντεβού σου θα αναφέρει την πρώην του.

Μιλώντας στον Independent είπε: “Αν μπορείς να κάνεις πλάκα με την κατάσταση, είναι προφανές ότι είσαι έτοιμος να πας παρακάτω”.

Μια άλλη expert προσέθεσε πως δεν είναι κακό το να ανταλλάξετε κάποιες πληροφορίες για τις προηγούμενες εμπειρίες σας. Ειδικά, αν οι προηγούμενες σχέσεις σας ήταν σημαντικές.

Το SOS σε όλα αυτά είναι το να καταφέρεις να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις και τους χειρισμούς του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Αν: 1. Δε σε αφήσει με δεύτερες σκέψεις για το πώς έχει αντιμετωπίσει τον προηγούμενο χωρισμό του και 2. Όλα κυλήσουν ομαλά στο ραντεβού, το λογικό είναι να κλείσεις και ένα δεύτερο.

Δες ακόμα:

Τα 7 βήματα για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση


Featured image: Moviestore/Shutterstock