Το πρώτο ραντεβού από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν ταιριάζεις ή όχι με κάποιον. Ωστόσο το να φύγεις στο τέλος με μία ολοκληρωμένη άποψη για τον άλλον δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό. Μπορεί να έχεις μία πρώτη εντύπωση για το πώς θα πάνε τα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν έχεις όλη την εικόνα. Φυσικά δεν λέμε να αγνοήσεις το ένστικτό σου, που μπορεί να σου λέει ότι βρήκες το τέλειο ή ότι εσύ με αυτόν δεν θα πάτε πουθενά, απλώς να μην κρίνεις τα πάντα από ένα πρώτο ραντεβού.

Αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σε ενδιαφέρει έστω και λίγο δώσε λίγο χρόνο και μερικές ευκαιρίες παραπάνω. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την πρώτη συνάντηση. Από την στιγμή που δεν μπορείς να τους ελέγξεις όλους μη βιαστείς να πεις thank you next. Σε πολλές περιπτώσεις η πρώτη επαφή φαίνεται να είναι τέλεια, ενώ αργότερα η σχέση είναι χάλια και το αντίθετο. Μπορεί το ραντεβού να είναι χάλια αλλά να καταλήξει σε μία υπέροχη σχέση.

Το τέλειο πρώτο ραντεβού

Τι γίνεται όμως όταν φεύγεις από το πρώτο ραντεβού με τις καλύτερες εντυπώσεις και στέλνεις ηχητικά στις φίλες σου για τις πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι; Πριν ενθουσιαστείς σκέψου ότι έχεις δει μόλις ένα μικρό κομμάτι αυτού του ανθρώπου -δηλαδή τίποτα συγκριτικά με το σύνολό του. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που το ραντεβού σου δεν πήγε και τόσο καλά. Φυσικά πάντοτε υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορείς να αναγνωρίσεις αλλά μη βασίζεσαι σε αυτά για να καταλάβεις το αν και πόσο ταιριάζετε.

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Οι απόψεις ενός ανθρώπου για σημαντικά θέματα δείχνουν και το πως αντιμετωπίζει τη ζωή του. Για αυτό, παρότι σοβαρά θέματα όπως η θρησκεία ή οι κοινωνικοπολιτικές θέσεις καλό είναι να αποφεύγονται στο πρώτο ραντεβού είναι τρόποι για να καταλάβεις αν ταιριάζεις με τον άλλον. Όσο πιο κοντά είστε στις απόψεις σας τόσο ανεβαίνει ο δείκτης συμβατότητας.

Επιπλέον ίδιοι τρόποι συμπεριφοράς και και άλλων κοινωνικών χαρακτηριστικών είναι επίσης ένα καλό δείγμα. Αν για παράδειγμα είστε και οι δύο ευγενικοί ή έχετε ίδια αίσθηση του χιούμορ αυξάνονται οι πιθανότητες. Γενικότερα ο τρόπος επικοινωνίας σας την ώρα που συζητάτε είναι πολύ σημαντικός. Παρατήρησε πως σε κάνει να νιώθεις την ώρα που μιλάει. Αν το μόνο θέμα που συζητάει είναι ο ίδιος του ο εαυτός και δεν ενδιαφέρεται για εσένα, μάλλον δεν θα έχεις και πολλά να πεις μαζί του. Αν πάλι ασχολείται και θέλει να σε γνωρίσει τότε μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες.

Σε κάθε περίπτωση αν κάτι μέσα σου σου λέει να μην ασχοληθείς ξανά με αυτόν τον άνθρωπο ίσως θα έπρεπε να ακούσεις το ένστικτό σου. Αν πάλι έχεις αμφιβολίες για το αν είναι καλή ιδέα να ξανά βγεις μαζί του, ίσως θα έπρεπε να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία. Μην ξεχνάς ότι όσα περισσότερα ραντεβού βγαίνεις, τόσο περισσότερη εμπειρία αποκτάς και είσαι σε θέση να κρίνεις πιο γρήγορα και σωστά την επόμενη φορά.
Featured photo: unsplash.com