Αν κέρδιζες ένα ευρώ για κάθε φορά που έχεις ολοκληρώσει τη φράση “Δεν πάει άλλο” με τη συνέχεια “θα βάψω τα μαλλιά μου”, μπορεί τώρα να ήσουν εκατομμυριούχος. Κόψιμο, βάψιμο, ανταύγειες, δεν έχει σημασία. Μερικές φορές θέλεις να είναι τόσο ριζική η διαφορά που να καταφέρει να αλλάξει τη ζωή σου. Άμα τώρα ήρθε η στιγμή για να βάψεις τα μαλλιά σου, αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις.

Προετοιμασία

Την πρώτη φορά που επιλέγουμε την αλλαγή δεν ψάχνουμε τι ακριβώς θέλουμε πάνω μας. Το μόνο που γεμίζει το μυαλό μας είναι η ιδέα του καινούργιου. Δεν είναι όμως εξίσου σημαντικό να σκεφτείς το αποτέλεσμα; Πάρε λοιπόν μια ανάσα και βάλε φωτιά στις μηχανές αναζήτησης. Βρες το look που θέλεις να πετύχεις, βρες τον ειδικό που θα εμπιστευτείς και προετοίμασε τα μαλλιά σου γιατί αλλιώς θα υποστούν φθορές.

Ναι, το να βάψεις τα μαλλιά σου δεν είναι δύσκολο. Ναι, μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι. Αλλά αν δεν έχεις εμπειρία καλύτερα να το αποφύφεις.

Η προετοιμασία των μαλλιών είναι απαραίτητη γιατί θα χρησιμοποιηθούν χημικά για την αλλοίωση του φυσικού σου χρώματος. Μια ανοιχτόχρωμη βαφή δεν θα λειτουργήσει σε πολύ σκούρα μαλλιά χωρίς την χρήση δυνατών συστατικών. Οπότε τα μαλλιά σου σίγουρα θα υποστούν φθορές. Μερικά λουσίματα πριν από το ραντεβού σου, φρόντισε λίγο παραπάνω τα μαλλιά σου με ένα καλό μαλακτικό και μία μάσκα με σκοπό την βαθιά ενυδάτωσή τους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Θ SALON by Thodoris Gionis (@8salon.bythodorisgionis) στις

Η μέρα της αλλαγής

1.  Να είσαι ανοιχτή και θετική

Να είσαι στην ώρα σου για το ραντεβού ή αν γίνεται λίγο νωρίτερα. Φρόντισε να διατηρείς τη θετική σου ενέργεια γιατί αυτό θα επηρεάσει και την ενέργεια του ειδικού που θα έχει στα χέρια του το κεφάλι σου για λίγες ώρες. Όσο σημαντικό είναι το να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις, άλλο τόσο σημαντικό είναι να εμπιστευτείς τις συμβουλές που έχει να σου δώσει ο καλλιτέχνης. Σίγουρα έχει περισσότερη εμπειρία από εσένα και σίγουρα θα επιλέξει κάτι που ταιριάζει στον δικό σου τύπο μαλλιών. Γι αυτό είναι σημαντικό η αρχική έρευνά σου να συμπεριλάβει και τους ειδικούς που θα εμπιστευτείς. Ούτως ή άλλως τελικά θα αφεθείς στα χέρια τους.

2. Να έχεις snack και κάτι να σε διασκεδάσει

Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, η όλη αλλαγή μπορεί να πάρει πάνω από μια ώρα. Οπότε φρόντισε να έχεις μερικά snacks μαζί σου σε περίπτωση που πεινάσεις αλλά και κάτι με το οποίο να απασχοληθείς. Αν έχεις δουλειά, πάρε μαζί το laptop σου. Επίλεξε ένα βιβλίο, περιοδικό ή κάτι που απολαμβάνεις. Αλλιώς η όλη εμπειρία θα σου φανεί ότι διαρκεί αιώνες.

New look, new you

Τα κατάφερες. Την έκανες την αλλαγή και είναι τέλεια. Όμως δεν τελειώνουν όλα εδώ. Τώρα στη λίστα με τα ψώνια θα πρέπει να προσθέσεις σαμπουάν και μαλακτικά που θα μπορέσουν να διατηρήσουν το χρώμα στα μαλλιά σου λαμπερό. Υπάρχουν ολόκληρες σειρές με προϊόντα για βαμμένα μαλλιά. Συμβουλέψου τον colourist σου και διάλεξε τα κατάλληλα.

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 σωστά βήματα για τέλεια ισιωμένα μαλλιά