Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφτασε και αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να κάνεις όλα όσα θέλεις και δεν προλαβαίνεις τις καθημερινές. Να πας θέατρο ή σινεμά, να πας για ένα χαλαρό ποτό, να μείνεις στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα απολύτως, να δεις τους φίλους σου, να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου.

Εδώ θα δεις μια λίστα με τις δικές μας προτάσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο, για όλα τα γούστα.

“Μεταμόρφωση” του Franz Kafka στο Θέατρο Πόρτα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, φιλοξενείται για τρίτη χρονιά φέτος στο θέατρο ΠΟΡΤΑ.

Μια παράσταση του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών από τους συντελεστές των έργων “Νύχτα!” της R. Prichard- “Ψύχωση (4.48 Psychosis)” της Sarah Kane, “Πεθαίνω Σαν Χώρα” του Δ. Δημητριάδη και “Οι Δούλες” του Ζαν Ζενέ.

Από 15 Ιανουαρίου 2022

“Φλανδρώ. Το Αγνάντεμα και το Άνθος του γιαλού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη”

Ένα σύγχρονο ντουέτο από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Γωγώ Ξαγαρά στην άρπα και Ήβη Παπαθανασίου στο τσέλο, συμπράττουν με τη Φένια Παπαδόδημα στην ερμηνεία των κειμένων και το τραγούδι και με τον Γιώργο Παλαμιώτη στο ηλεκτρικό μπάσο και τη δημιουργία ηχητικών τοπίων. Μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της Φένιας Παπαδόδημα μοιράζονται την μαγεία του Παπαδιαμάντη. Οι ζωγραφιές του Γιώργου Κόρδη, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Είναι ο τόπος όπου η συνύπαρξη των δύο παράλληλων κόσμων γίνεται δυνατή. Καταγράφεται, αποτυπώνεται για πάντα.

15 Ιανουαρίου 2022 – 30 Ιανουαρίου 2022

“Ρέκβιεμ Αναμνήσεων” του συγγραφέα Φοίβου Μαρκαντώνη

Το έργο αυτό αποτελείται από μικρά θεατρικά έργα ενορχηστρωμένα πάνω στο θεματολογικό άξονα της αέναης προσπάθειας του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική του σχέση με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Μέσα από την αυτοβιογραφική και ψυχοδραματική διαδικασία οι χαρακτήρες πραγματοποιούν ένα αγωνιώδες κυνηγητό με το ίδιο τους το είναι. Προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τις ίδιες τους της σκιές οι οποίες αποτυπώνουν την νοσταλγία, την απόρριψη και την απώλεια.

15 Ιανουαρίου 2022 – 30 Ιανουαρίου 2022

«Το Μέγαρο ακούει και παρουσιάζει»

Το φωνητικό σύνολο Choir on the Stairs, το κιθαριστικό κουαρτέτο Guitar 4-tune, η νεανική ορχήστρα Music Virus και το συγκρότημα Of Embla είναι τέσσερα σχήματα που ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκείνα που συμμετείχαν στις εκατό και πλέον ακροάσεις του θεσμού Ανοιχτές Πλατφόρμες, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τις σκηνές του σε καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για την ερμηνεία, την τεχνική και την πρωτοτυπία τους καθώς και για τις εμφανείς δυνατότητές τους για μελλοντική εξέλιξη.

Η κοινή τους συναυλία με τίτλο «Το Μέγαρο ακούει και παρουσιάζει» πραγματοποιείται στην Αίθουσα Banquet τo Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 20:00, καλύπτει ένα ευρύ μουσικό φάσμα και αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τους οποίους το Μέγαρο στηρίζει έμπρακτα.

”Doom Is A Four Letter Word”: Η εικαστική εγκατάσταση του Αλέξανδρου Μάγκου στην Cube Gallery με ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής και γλυπτά

Η Cube Gallery ξεκινά το πρόγραμμα των εκθέσεων της καινούριας χρονιάς με την ατομική έκθεση του εικαστικού Αλέξανδρου Μάγκου. Η νέα αυτή ενότητα της δουλειάς του έχει τον τίτλο ”Doom Is A Four Letter Word” και αποτελεί στο σύνολό της, μια εικαστική εγκατάσταση που περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής και γλυπτά και παρουσιάζεται από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Λουδοβίκος των Ανωγείων: «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως» με νέα ζωγραφικά έργα στην gallery genesis

Η gallery genesis παρουσιάζει την πρώτη έκθεση της νέας χρονιάς «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως» με έργα του Λουδοβίκου των Ανωγείων από τις 11 έως τις 22 Ιανουαρίου 2022.

Γιώργος Νταλάρας “Ρεμπέτικο” στο Christmas Theater

Με τη μαγευτική δύναμη μιας μουσικής διαδρομής, ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater για μια σειρά συναυλιών με ωραίες παρέες και ανεξάντλητες ιδέες. Προσκαλεί φίλους από τον χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τους οποίους συναντιέται εντός κι εκτός σκηνής. Είναι οι ταλαντούχοι τραγουδοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί που αγαπάει και θαυμάζει και του αρέσει να τραγουδάει παρέα.

15 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 6 καλύτερα spots στην Αθήνα για αυθεντική, ζεστή σοκολάτα