Οι περισσότερες γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους έχουν έρθει αντιμέτωπες με το πρόβλημα της ακμής. Η ακμή, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, αντανακλάται στην ψυχολογία της γυναίκας.

Στο προσκήνιο έρχεται η Jessica Barden να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της γύρω από την ακμή

Η 27χρονη πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix που αγαπήσαμε, The End Of The F***ing World, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να γίνει πιο δυνατή. Η Jessica δεν άφησε μερικά σημάδια στο πρόσωπο να της στερήσουν το όνειρο της ζωής της, έγινε ηθοποιός και πέτυχε όλα όσα ήθελε.

Η εφηβεία δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την εμφάνιση της ακμής

Οι ορμόνες δεν περιορίζονται στην ηλικία. Έτσι, η Jessica αποκαλύπτει πως το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζει από τα 17 της χρόνια, περνώντας μετά σε μία φάση ύφεσης, μόνο και μόνο για να επιστρέψει στα 25 της. Η ηθοποιός πέρασε αργά στη φάση της ενηλικίωσης σωματικά. Ισχυρίζεται ότι στα 21 της έμοιαζε με 13, και ενώ ένιωθε χαριτωμένη, ήξερε πως δεν μοιάζει με αληθινή γυναίκα.

Οι μάνατζερ και οι άνθρωποι με τους οποίους εργάστηκε δεν της έκαναν ποτέ θέμα. Οι make up artists της ήταν πολύ ευγενικοί μαζί της. Απλώς καμιά φορά της απεύθυναν τον λόγο όπως σε μία 15χρονη έφηβη, παρότι ήταν καμιά δεκαριά χρόνια μεγαλύτερη. Παρόλα αυτά, αυτό που τη στεναχωρούσε ήταν όταν άκουγε άθελά της σχόλια για το δέρμα της, από άτομα που δούλευαν στις on stage εμφανίσεις της, όπως στο Fashion Week στο Μιλάνο.

Η Jessica θεωρεί τη δουλειά της κίνητρο στην αντιμετώπιση της ακμής

Αν δεν είχε επιλέξει να γίνει ηθοποιός, αναρωτιέται αν θα είχε ξοδέψει τόσα χρήματα, κόπο και προσπάθεια για να βελτιώσει την εικόνα της. Όμως όπως η ίδια αποκαλύπτει, θα προτιμούσε να έχει σταθεί πιο δυνατή και σίγουρη με τον εαυτό της, ώστε να μην τη νοιάζει τι λέει ο καθένας και να μην υποκύψει στα στερεότυπα της ηθοποιίας, που ταυτίζεται με την εμφάνιση βάσει των κοινωνικών standards.

Όλα αυτά της προκάλεσαν εκτεταμένο άγχος, που φούντωσε την ακμή της.

Έτσι, γεννήθηκε ένας φαύλος κύκλος όπου ακμή και άγχος εναλλάσσονταν, ή ακόμα, συνυπήρχαν

Το αποτέλεσμα; Να μην αισθάνεται άνετα με τον εαυτό της και να εντείνει το πρόβλημά της. Ως άνθρωπος που έχει ζήσει τη διαταραχή του άγχους στο πετσί της, έχει βγει πολλές φορές να μιλήσει ανοιχτά για αυτό. Η στάση της αυτή έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, ειδικά νεαρά κορίτσια που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, να ανακουφιστούν.

Το άγχος για την Jessica είναι πλέον κάτι το φυσιολογικό. Θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι το βιώνουν αργά ή γρήγορα, απλώς έχει διαφορετική μορφή στον καθένα. Όσο πιο νωρίς όμως το καταλάβει κανείς και είναι έτοιμος να το εκλογικεύσει, τόσο πιο γρήγορα θα το απομακρύνει. Η ίδια μάλιστα, έχει γνωρίσει τον κόσμο της ψυχοθεραπείας, αν και δεν το θεωρεί απαραίτητο. Μπορεί κανείς απλά να μιλήσει στους πιο στενούς του φίλους. Ή ακόμα, να ψαχτεί με λύσεις όπως meditation ή yoga.

Γενικά, είναι αξιοθαύμαστη η στάση της νεαρής ηθοποιού γύρω από την ψυχική υγεία του ανθρώπου. Ανοιχτή συνομιλία, ειλικρίνεια και πλήρης γνώση επί του θέματος. Η Jessica ενθαρρύνει τον κόσμο να μιλά για όσα τον προβληματίζουν, να μην κρύβεται και να αποδέχεται τον εαυτό του, όπως είναι.

featured photo: independent.co.uk