Μετά το Killing Eve, η δημιουργός, Emerald Pennell, επιστρέφει με μια ταινία αυτή τη φορά. Το ύφος όμως παραμένει το ίδιο. Για την ακρίβεια, στην ταινία Promising Young Woman γίνεται λίγο καλύτερο.

Έχοντας την Carey Mulligan στην πρώτη γραμμή, σίγουρα δεν σε προετοιμάζει για ό,τι ακολουθήσει. Η ιστορία της στην ταινία έχει ως εξής: ξεκίνησε τις σπουδές της στην ιατρική και όλοι περίμεναν τα καλύτερα από εκείνη. Σε κάποιο σημείο όμως εκείνη τα παράτησε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Και τότε άρχισε το μεγάλο της σχέδιο. Όπως η ίδια αφηγείται στο τρέιλερ:

Κάθε εβδομάδα πηγαίνω σε κάποιο club. Συμπεριφέρομαι λες και είμαι τόσο μεθυσμένη που δεν μπορώ καν να σταθώ. Και κάθε φορά ένα καλό παιδί έρχεται να δει αν είμαι καλά.

Όλα αυτά πάντα με τον ειρωνικό τόνο που τους αρμόζει. Γιατί όπως καταλαβαίνουμε από τις εικόνες που βλέπουμε, οι εν λόγω κύριοι δεν ενδιαφέρονται και τόσο τελικά να δουν αν είναι όντως καλά. Κάπως έτσι ξεκινάει το σχέδιο της και θα δούμε στην ταινία πόσο μακριά πάει και πού καταλήγει. Και είμαστε ήδη σίγουροι ότι κάπως όλο αυτό συνδέεται με το παρελθόν της.

Η ταινία ήδη από τις πρώτες εντυπώσεις, ανοίγει πολλά μέτωπα

Αναφέρεται αρχικά σε όλο το rape culture της εποχής και το ποιανού τελικά φταίξιμο είναι. Προφανώς και ξέρουμε, αλλά τα πράγματα δεν τείνουν να παρουσιάζονται πάντοτε έτσι. Και όχι ότι είμαστε υπέρ της εκδίκησης ως το πιο κατάλληλο μέσο, αλλά βλέποντας αυτή την ταινία, κάπως ενθουσιαστήκαμε. Το badass στοιχείο -που δεν ξέραμε ότι είχε η Carey Mulligan- ξεχειλίζει πια από μέσα της κι εμείς το απολαμβάνουμε.

Κι ενώ έχουμε δει όλες τις ηρωίδες της Marvel να παίρνουν εκδίκηση για όσα τους έχουν συμβεί στο παρελθόν, εδώ μιλάμε για μια πιο ρεαλιστική εκδίκηση. Μιας και είναι λίγο της μόδας τώρα τελευταία οι ανθρώπινες εκδικήσεις, βλ. Joker. Μέχρι και το thumbnail του τρέιλερ θυμίζει κάτι από Joker. Kαι η παραδοχή είναι μια. Η Carey Mulligan μπορεί να μεταμορφωθεί σε Joker. Για τον Joker δεν θα λέγαμε το ίδιο.

Και πέρα από όλα τα στοιχεία του θυμού και της εκδίκησης στην #MeToo εποχή, η ταινία είναι μια από τις πολυαναμενόμενες του 2020. Όλα δείχνουν ότι θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου κι εμείς ένα έχουμε να πούμε. Ταινία που επέλεξε να έχει το ‘Toxic’ της Britney ως soundtrack σε διασκευή με βιολί, είναι η νέα αγαπημένη μας. Και δεν θέλουμε να δούμε άλλες.

Featured Image: hollywoodreporter.com