Και έφτασε επιτέλους αυτή η ώρα που θα πας και εσύ διακοπές. Η ώρα που οι περισσότεροι ονειρευόμαστε όλο τον χειμώνα. Ετοίμασες λοιπόν τη βαλίτσα σου και σειρά έχει η τσάντα που θέλεις να έχεις μαζί σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με όποιο μέσο και εάν ταξιδεύεις. Φυσικά, ξέρεις και ξέρουμε πως το να ετοιμάσεις αυτήν την τσάντα δεν είναι ένα εύκολο task. Ίσως δηλαδή να είναι πιο δύσκολο και από το πακετάρισμα της βαλίτσας.

Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτήν την τσάντα δεν μπορείς να βάλεις τα πάντα. Πρέπει να μπουν μόνο τα απαραίτητα. Πράγματα δηλαδή τα οποία θα σου χρειαστούν εάν παραστεί κάποια ανάγκη ή που εσύ η ίδια ξέρεις από την εμπειρία σου πως τα έχεις χρειαστεί και δεν τα είχες μαζί σου.

Για να μην σε πιάνει όμως πανικός, σου ετοιμάσαμε τη λίστα με τα έξι απαραίτητα προϊόντα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου όταν ταξιδεύεις.

Αντισηπτικό χεριών

Ακόμα και εάν δεν ήσουν από τους ανθρώπους που είχαν πάντα ένα αντισηπτικό στην τσάντα τους, η πανδημία μέσα σε άλλα σου έμαθε και αυτό. Το αντισηπτικό για τα χέρια σου ή για να καθαρίσεις κάποιες επιφάνειες ήταν πάντα απαραίτητο και τώρα είναι ακόμα περισσότερο. Για αυτό μην παραλείψεις να το προσθέσεις στην τσάντα σου πριν φύγεις από το σπίτι.

Ακόμη, καλό θα ήταν εάν χωράει στη τσάντα σου να έχεις μαζί σου μια κρέμα χεριών γιατί από τη συχνή χρήση του αντισηπτικού γίνονται πολύ ξηρά.

Αντηλιακό προσώπου

Έχουμε πει πολλές φορές για το πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάς να φοράς, και φυσικά να ανανεώνεις, το αντηλιακό σου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να σου γίνει συνήθεια να μη φεύγεις από το σπίτι εάν δεν έχεις βάλει αντηλιακό. Άλλωστε, όπως και εάν είσαι ντυμένη το πρόσωπό σου είναι συνεχώς ακάλυπτο. Σκέψου πόσο εκτεθειμένη είσαι για παράδειγμα στο κατάστρωμα ενός πλοίου.

Είπαμε, να είμαστε χαρούμενοι και ανέμελοι στις διακοπές μας άλλα πάνω από όλα είναι η υγεία μας.

Αδιάβροχα επιθέματα

Χωρίς να θέλουμε να φέρουμε την καταστροφή και με κίνδυνο να θεωρήσεις πως είμαστε υπερβολικοί: μην πας πουθενά χωρίς επιθέματα για να καλύψεις κάποια πληγή. Τα μικροατυχήματα καραδοκούν, ειδικά στις διακοπές. Κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά είναι να φορέσεις στις διακοπές κάποια παπούτσια και να σε “χτυπήσουν” ή να τραυματίσεις τα πόδια σου από πέτρες στην παραλία.

Εάν επίσης ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων που κόβονται καθημερινά ακόμα και από ένα φύλλο χαρτί, μην το αμελήσεις γιατί σίγουρα θα σου χρειαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Γιατί να μην έχεις προνοήσει από πριν και να είσαι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο;

Κάποιο προϊόν για την ενυδάτωση των χειλιών σου

Εάν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν και από ένα lip balm σε κάθε τους τσάντα τότε καταλαβαίνεις γιατί προσθέσαμε αυτό το προϊόν στη λίστα. Τα χείλια σου χρειάζονται ενυδάτωση τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Το θέμα με το καλοκαίρι είναι πως ο συνδυασμός των κλιματιστικών στους εσωτερικούς χώρους, ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ταλαιπωρούν ακόμα περισσότερο τα χείλια σου.

Ειδικά μέσα στο αεροπλάνο θα έχεις παρατηρήσει πως τα χείλια σου ξεραίνονται πολύ πιο γρήγορα από ότι σε κανονικές συνθήκες.

Προβιοτικά

Δεν υπάρχει πιο συχνό φαινόμενο από το να πηγαίνεις διακοπές και να σε ταλαιπωρεί η λειτουργία του εντέρου σου. Για να αποφύγεις όλο αυτό το άγχος πριν ταξιδέψεις αλλά και τη δυσφορία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καλό είναι, αφού βέβαια συμβουλευτείς και τον γιατρό σου, να έχεις μαζί σου προβιοτικά.

Παυσίπονα

Το τελευταίο πράγμα που θα βάλεις στην τσάντα για το ταξίδι σου είναι αυτό που θα σου έβαζε και η μαμά σου εάν στην έφτιαχνε αυτή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έχεις ανάγκη από ένα παυσίπονο και πόσο κοντά από εκεί που βρίσκεσαι θα είναι κάποιο φαρμακείο. Ειδικά εάν είσαι μέσα στο αεροπλάνο ή στο πλοίο. Αυτό που ξέρεις είναι πως σίγουρα δεν θέλεις να είναι αυτός ο πονοκέφαλος η αιτία που θα σου χαλάσει η διάθεση.

Αυτό που θα πρέπει να σκέφτεσαι φτιάχνοντας την τσάντα του ταξιδιού είναι πως πρέπει να έχεις μαζί σου ό,τι δεν θα μπορέσεις να βρεις, και φυσικά να δανειστείς από κάποιον άλλον, τις ώρες που θα ταξιδεύεις!