Είμαι από τους ανθρώπους που το συνηθίζουν τον πρωινό καφέ. Ωστόσο δεν ανήκω σε αυτούς που τον πίνουν βιαστικά. Για μένα είναι ένα τελετουργικό πού ξεκινάει πρώτα από τη μυρωδιά του καφέ και έπειτα συνεχίζει με μικρές γουλιές ευτυχίας.

Η αλήθεια είναι πως επειδή είμαι και αρκετά αγχώδης άνθρωπος, προσπαθώ να περιορίσω την πρόσληψη καφεΐνης αρκετά και έτσι πίνω περίπου ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα.

Κάθε άνθρωπος που πίνει καφέ, γνωρίζει πως δεν είναι και η πιο υγιεινή συνήθεια, τουλάχιστον όταν αυτό ξεπερνάει τις συνιστώμενες ποσότητες και δεν είναι λίγοι εκείνοι γύρω μας, σίγουρα και στο δικό σου περίγυρο, που έχουν αποφασίσει να αλλάξουν αυτή τη συνήθεια τους και να την αντικαταστήσουν με κάτι άλλο πιο υγιεινό.

Και μεταξύ μας δεν έχουμε αλλάξει και λίγες συνήθειες τα τελευταία χρόνια.

Ψάχνοντας για ροφήματα που θα μπορούσα να πίνω αντί για τον καφέ ανακάλυψα κάποια που και σου δίνουν ευεξία το πρωί αλλά και σε βοηθούν να ξυπνήσεις πολύ πιο ομαλά από ότι η καφεΐνη.

Ναι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λίγα πράγματα μυρίζουν καλύτερα από τον καφέ το πρωί. Όμως οι πιο υγιεινές λύσεις είναι σίγουρα πολύ σημαντικές.

  1. Smoothie

Τα smoothies μπορούν να μετατρέψουν ολόκληρο το πρωινό ρόφημα σε γεύμα. Κάτι που είναι σίγουρα και πιο υγιεινό ενώ σου γλιτώνει και αρκετό χρόνο. Ενσωματώνοντας πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, διασφαλίζει ότι λαμβάνεις την ενυδάτωση και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι.

  1. Τσάι Matcha

Το τσάι Matcha διαλύεται μέσα σε νερό και περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι. Επιπλέον με το μάτσα μπορείς να απολαύσεις και τα οφέλη της καφεΐνης.

  1. Βιολογικός καφές

Η ιδέα του να ξυπνήσεις και να μην πιεις καφέ σε οδηγεί στην τρέλα. Φρόντισε τότε ο καφές στον οποίον θα μείνεις να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας. Ο βιολογικός οργανικός καφές είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Ακόμα κι αν δεν νιώθεις έτοιμη να εγκαταλείψεις την αγαπημένη σου συνήθεια μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές μειώνοντας την καφεΐνης και υιοθετώντας πιο υγιεινές εναλλακτικές.