Τα νέα είναι πολύ καλά για όσους ξυπνάνε νωρίς κάθε πρωί. 

Επιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι όσοι ξυπνάνε καθημερινώς νωρίς το πρωί, είναι πιο ευτυχισμένοι από όσους το ξενυχτάνε τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι σε αυτούς που ξυπνάνε νωρίς έχουν παρατηρηθεί συναισθήματα ευημερίας σε αντίθεση με αυτούς που επιλέγουν τις βραδινές ώρες να μένουν ξύπνιοι.

Λέγεται πως η πρώτη ώρα της ημέρας σου καθορίζει και την διάθεσή σου κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Οπότε ξυπνώντας νωρίς έχεις τον χρόνο να νιώθεις πιο ευχάριστα, να είσαι πιο χαλαρή, διότι για παράδειγμα δεν θα αργήσεις σε κάποιο σημαντικό ραντεβού. Άρα όλη η μέρα σου ενδέχεται να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Άλλο ένα θετικό του να ξυπνάς πρωί είναι ότι έχεις χρόνο να κάνεις λίγη γυμναστική. Με αυτόν τον τρόπο έχεις την δυνατότητα να μειώσεις τα επίπεδα στρες σε αντίθεση με τα “νυχτοπούλια” όπου μόνο γυμναστική δεν έχουν διάθεση να κάνουν μόλις ξυπνήσουν.

Από την άλλη όμως, όσοι έχουν μετατρέπει την νύχτα με την μέρα, συνήθως είναι αυτοί που έχουν προβλήματα αϋπνίας ή οι σκέψεις στο κεφάλι τους δεν κάνουν λίγη ησυχία.

Γιατι οσοι ξυπνανε πολυ πρωι εχουν καλυτερη ψυχικη υγεια απο τα νυχτοπουλια

Αυτό μπορεί όμως να επιφέρει πολλά προβλήματα σύμφωνα με γερμανική έρευνα. Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να είναι πιο ευάλωτοι στην κατάθλιψη ή συνήθως υποκύπτουν σε κακές για την υγεία συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκόολ. Ευτυχώς όμως δεν είναι όλα αρνητικά για τους φίλους μας τα νυχτοπούλια. Η συγκεκριμένα ομάδα ανθρώπων φαίνεται να είναι πιο έξυπνοι και δημιουργικοί.