Η Βίκυ Αθανασιάδου εργάζεται ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στη Βρεφική και Παιδική διατροφή, γνωστή και ως mydietitianmama. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα τελευταία 9 χρόνια ζει μόνιμα στη Νάξο, όπου πήγε ως ερωτική μετανάστρια!

Είναι μαμά ενός αγοριού 3,5 ετών, ο οποίος είναι και η κύρια έμπνευση του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, όπου πλέον έχει διαμορφωθεί ως ένα άτυπο ημερολόγιο της καθημερινότητας τους και της γονεϊκότητας.

Τι ώρα περίπου ξυπνάς το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;

Το ξυπνητήρι μου από τότε που έγινα μαμά, είναι ο γιος μου. Πρόσφατα ξεκίνησε παιδικό σταθμό, οπότε για να είμαστε στην ώρα μας ξυπνάμε γύρω στις 7-7.30. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι σίγουρα μία αγκαλιά μαζί του στο κρεβάτι!

Τι έχεις πάντα πάνω στο κομοδίνο σου;

Στο κομοδίνο μου σίγουρα υπάρχει νερό. Μπορεί και να μην πιώ κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά θέλω πάντα να είναι εκεί.

Τρως πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και έφυγες;

Το πρωινό είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα φροντίζω να είναι πλούσιο και χορταστικό!

Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ, απλά προσπαθώ να αφήνω το σπίτι όσο πιο συμμαζεμένο μπορώ (δεν τα καταφέρνω πάντα) ώστε να μην νιώθω ότι επικρατεί χαμός το πρωί.

Περιέγραψε μας ένα τυπικό πρωινό σου. Τι κάνεις από την ώρα που ξυπνάς μέχρι τι μεσημέρι;

Τις καθημερινές, αφού σηκωθούμε με τον μικρό μου, ετοιμάζουμε και τρώμε το πρωινό μας. Έπειτα τον αφήνω στο σχολείο, βγάζω βόλτα τα σκυλιά μας και έπειτα αφιερώνω μία ώρα στον εαυτό μου κάνοντας περπάτημα, τρέξιμο ή γυμναστική με αντιστάσεις. Η άσκηση με γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση για να ανταπεξέλθω στην υπόλοιπη ημέρα μου.

Αναλόγως την ημέρα, θα περάσω το υπόλοιπο πρωινό είτε με συνεδρίες του γραφείου (εργάζομαι διαδικτυακά από το σπίτι), είτε με δουλειές του σπιτιού ως τη 1 το μεσημέρι που παίρνω και πάλι τον μικρό από το σχολείο.

Σε τι διαφέρουν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα είναι πολύ πιο χαλαρό. Θα σηκωθούμε χωρίς ξυπνητήρι, θα χουζουρέψουμε με τηλεόραση και πρωινό ή θα πάμε για brunch.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις στην πρωινή σου ρουτίνα;

Νομίζω ότι η πρωινή μου ρουτίνα όπως είναι αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν τέλεια και δεν θα άλλαζα κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Morning Routine: Τι κάνει μια μεταφράστρια τα πρωινά της;