Η νέα ταινία του Netflix, Private Life, θίγει ένα θέμα το οποία βλέπουμε σπάνια στις οθόνες μας: Το πρόβλημα της γονιμότητας. Στο φιλμ παρακολουθούμε ένα ζευγάρι, γύρω στα 40, τη Rachel (Kathryn Hahn) και τον Richard (Paul Giamatti). Προσπαθούν να κάνουν παιδί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αγωνίζονται να κρατήσουν τον γάμο τους ζωντανό, εξερευνούν διάφορους τρόπους να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ώσπου εξαντλούνται οι επιλογές τους και απογοητεύονται. Τότε εμφανίζεται η θετή ανιψιά τους, η οποία σαν «από μηχανής θεός» τους ξαναδίνει ελπίδα και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο!

Η αλήθεια είναι ότι η ταινία δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Παρόλα αυτά, ασχολείται με ένα θέμα, με το οποίο έχουν έρθει αντιμέτωπα πολλά ζευγάρια και μπορούν να ταυτιστούν. Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος, Tamara Jenkins, έχει αναφέρει τη δική εμπειρία με το πρόβλημα γονιμότητας. Αρχικά δεν επιθυμούσε να γράψει ένα σενάριο βασισμένο σε αυτό το θέμα. Αλλά τελικά η ζωή είχε άλλα σχέδια!

Μπορεί το Private Life να θεωρηθεί αληθινή ιστορία;

Η Jenkins σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι παρόλο που επηρεάστηκε πολύ από τη δική της εμπειρία, η ταινία δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοβιογραφική. Αυτό αποτέλεσε μια πρόκληση για εκείνη. Σε ένα άλλο σημείο επικεντρώνεται στον ρόλο του φύλου, και ειδικά της γυναίκας, σε σχέση με το θέμα της μητρότητας. Επισημαίνει ότι πολλές γυναίκες σε μικρότερη ηλικία δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην καριέρα τους. Ώσπου έρχεται η στιγμή να θελήσουν να κάνουν παιδί για να ανακαλύψουν ότι μπορεί να είναι αργά.

Μπορεί να έχουν ασχοληθεί και άλλες ταινίες και σειρές με το πρόβλημα της γονιμότητας. Όμως, η ταινία Private Life, προσεγγίζει το θέμα από μια άλλη οπτική. Mε έναν τρόπο περισσότερο «ωμό» και ρεαλιστικό. Δίνει έμφαση στον πόνο και στην ταλαιπωρία που υπόκειται μια γυναίκα από τη στιγμή που αποφασίζει να γίνει μητέρα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Δες ακόμα: To Α Star Is Born έχει σαρώσει τα box offices σε μόλις 12 μέρες